Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Cheesecake so slaným karemelom pečený v parnej rúre


  • Autor: LaPetit
  • Čas prípravy: 1 hodina 35 minút
  • Počet porcií: 12 1x

Description

Vláčny, krásne krémový a perfektne upečený cheesecake.


Suroviny

Množstvo

cheesecake:

200 g celozrnných sušienok

100 g masla

680 g krémového syra

300 g kyslej smotany

200 g práškového cukru

1 PL vanilkového extraktu

3 vajcia

2 žĺtka

3 Pl hladkej múky

125 g smotany na šľahanie

slaný karamel:

200 g kryštálového cukru

120 ml vody

60 g masla (izbovej teploty)

120 ml smotany na šľahanie (izbovej teploty)

1/21 ČL soli


Postup

Sušienky rozmixujte a pridajte rozpustené maslo. Premiešajte a rovnomerne vtlačte na dno formy. Použite lyžicu, pôjde to lahšie.

Dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov (horkovzduch) na približne 10 minút. Nechajte potom mierne vychladnúť.

Rúru potom vyhrejte na 160 stupňov.

V mise zmiešajte syr a kyslú smotanu úplne do hladka. Pridajte cukor, vanilkový extrakt a vajcia. Nakoniec pridajte múku a smotanu na šľahanie, a len zľahka premiešajte.

Vylejte na korpus a dajte piecť do rúry. Pustite prídavnú paru a pečte približne 1 hodinu a 15 minút.

Na slaný karamel zmiešajte cukor s vodou a dajte pomaly zhrievať. Chce to čas a trpezlivosť ale cukor sa roztopí a začne karamelizovať. Ideálne je topiaci sa cukor nemiešať.

Keď sa začne cukor karamelizovať, môžete ho jemen premiešať aby bol rovnomerne hnedý. Keď dosiahne krásnu karamelovú farbu pridajte smotanu aj maslo a zamiešajte. Keby karamel stvrdol, len miešajte tak dolho kým sa nerozpustí. Nakoniec pridajte soľ. Ideálne použiť kvalitnú vločkovú soľ.

Poznámky

Rozpis je na cheesecake s priemerom 23 cm.

  • Čas prípravy: 30
  • Čas varenia: 65
  • Kategória: koláče
  • Spôsob prípravy : pečenie
  • Druh kuchyne: Americká

Kľúčové slová: cheesecake