Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Cisársky trhanec s višňami


  • Autor: LaPetit
  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 4 1x

Description

Tradičný recept na vynikajúci múčnik alebo skvelé sladké raňajky.


Suroviny

Množstvo

Cisársky trhanec:

4 vajcia

100g kryštálového cukru

120 g hladkej múky

200 ml plnotučného mlieka

štipka soli

Višňová omáčka:

350 g mrazených višní

100 ml vody

2 PL práškového cukru + na posypanie

Na smaženie:

50 g masla

2 PL repkového oleja


Postup

V menšom hrnci zmiešajte mrazené višne, 2 PL práškového cukru a vodu, a dajte variť na mierny oheň. Keď sa višne rozmrazia môžete ich vybrať a šťavu varte kým nezhustne na omáčku.

V miske zmiešajte žĺtka s kryštálovým cukrom. Stačí tak aby sa suroviny spojili. Potom pridajte mlieko a múku a všetko dobre premiešajte. Z bielok a soli vyšľahajte tuhý sneh a opatrne primiešajte ku zvyšku cesta.

Na panvici si rozohrejte časť oleja a keď bude panvica horúca nalejte cesto tak, aby bola palacinka hrubá maximálne 0,5 cm. Opekajte do chrumkava a potom opatrne pomocou dlhej špachtle otočte a opekajte daľšiu minútku alebo dve aby sa cesto zatiahlo. Potom pomocou dvoch drevených špachtlí cesto natrhajte na približne rovnako veľké kúsky. Pridajte časť masla a trhanec ešte rýchlo opečte na masle.

Takto postupujte až kým neminiete celé cesto. Trhanec nakoniec naservírujte, posypte práškovým cukrom, pridajte višne a prelejte višňovou omáčkou.

Poznámky

Na prípravu som použila panvicu s priemrom 26 cm. 

A namiesto višní môžete použiť akékoľvek ovocie máte po ruke, aj kompótové či ako ja, mrazené. 

  • Čas prípravy: 15
  • Čas varenia: 15
  • Kategória: Sladké jedlá
  • Spôsob prípravy : varenie
  • Druh kuchyne: Tradičná