Description
Tradičný recept na vynikajúci múčnik alebo skvelé sladké raňajky.
Suroviny
Cisársky trhanec:
4 vajcia
100g kryštálového cukru
120 g hladkej múky
200 ml plnotučného mlieka
štipka soli
Višňová omáčka:
350 g mrazených višní
100 ml vody
2 PL práškového cukru + na posypanie
Na smaženie:
50 g masla
2 PL repkového oleja
Postup
V menšom hrnci zmiešajte mrazené višne, 2 PL práškového cukru a vodu, a dajte variť na mierny oheň. Keď sa višne rozmrazia môžete ich vybrať a šťavu varte kým nezhustne na omáčku.
V miske zmiešajte žĺtka s kryštálovým cukrom. Stačí tak aby sa suroviny spojili. Potom pridajte mlieko a múku a všetko dobre premiešajte. Z bielok a soli vyšľahajte tuhý sneh a opatrne primiešajte ku zvyšku cesta.
Na panvici si rozohrejte časť oleja a keď bude panvica horúca nalejte cesto tak, aby bola palacinka hrubá maximálne 0,5 cm. Opekajte do chrumkava a potom opatrne pomocou dlhej špachtle otočte a opekajte daľšiu minútku alebo dve aby sa cesto zatiahlo. Potom pomocou dvoch drevených špachtlí cesto natrhajte na približne rovnako veľké kúsky. Pridajte časť masla a trhanec ešte rýchlo opečte na masle.
Takto postupujte až kým neminiete celé cesto. Trhanec nakoniec naservírujte, posypte práškovým cukrom, pridajte višne a prelejte višňovou omáčkou.
Poznámky
Na prípravu som použila panvicu s priemrom 26 cm.
A namiesto višní môžete použiť akékoľvek ovocie máte po ruke, aj kompótové či ako ja, mrazené.
- Čas prípravy: 15
- Čas varenia: 15
- Kategória: Sladké jedlá
- Spôsob prípravy : varenie
- Druh kuchyne: Tradičná