Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Granadír


  • Autor: LaPetit
  • Čas prípravy: 40 minút
  • Počet porcií: 4-6 1x

Description

Jednoduché, rýchle, lacné a pritom vynikajúce jedlo.


Suroviny

Množstvo

600 g zemiakov, ideálne varný typ A

1 stredne veľká cibuľa

12 PL masti (prípadne repkového oleja)

20 g prerastenej slaninky

1 ČL mletej sladkej papriky

150 g cestovín – fliačky alebo štvorčeky

soľ, čierne korenie

kyslé uhorky na podávanie


Postup

Zemiaky ošúpte, nakrájajte na menšie kocky a dajte variť do osolenej vody, kým nebudú mäkké.

Medzitým, ako sa varia zemiaky postavte vodu na cestoviny a uvarte ich podľa návodu, ideálne o minútku kratšie ako sa píše na obale.

Nakoniec vo väčšom hrnci na miernom plameni rozohrejte masť, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a na kocky nakrájanú slaninu. Opekajte pokiaľ nie je cibuľa krásne do sklovita ale nie hnedá a slanina akurát vypečená. Potom pridajte sladkú papriku, dobre premiešajte a približne 1 minútu restujte. Ak by ste miešali dlhšie paprika by mohla zhorknúť.

Hrniec odstavte a do takto pripraveného základu pridajte uvarené a scedené zemiaky a zľahka ich popučte. Nakoniec pridajte aj cestoviny a tie už len pomocou lyžice alebo varešky premiašajte nech sa zbytočne nepotrhajú.

Nakoniec ochutnajte a granadír prípadne dosoľte.

Poznámky

Granadír môžete podávať  s kyslou uhorkou, uhorkovým šalátom ale aj čerstvými bylinkami. Čo vám najviac vyhovuje. Ja ho vždy dochutím aj čerstvý čiernym korením.

  • Čas prípravy: 15
  • Čas varenia: 25
  • Kategória: Tradičné recepty
  • Spôsob prípravy : varenie
  • Druh kuchyne: Tradičná