Description
Jednoduché, rýchle, lacné a pritom vynikajúce jedlo.
Suroviny
600 g zemiakov, ideálne varný typ A
1 stredne veľká cibuľa
1–2 PL masti (prípadne repkového oleja)
20 g prerastenej slaninky
1 ČL mletej sladkej papriky
150 g cestovín – fliačky alebo štvorčeky
soľ, čierne korenie
kyslé uhorky na podávanie
Postup
Zemiaky ošúpte, nakrájajte na menšie kocky a dajte variť do osolenej vody, kým nebudú mäkké.
Medzitým, ako sa varia zemiaky postavte vodu na cestoviny a uvarte ich podľa návodu, ideálne o minútku kratšie ako sa píše na obale.
Nakoniec vo väčšom hrnci na miernom plameni rozohrejte masť, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a na kocky nakrájanú slaninu. Opekajte pokiaľ nie je cibuľa krásne do sklovita ale nie hnedá a slanina akurát vypečená. Potom pridajte sladkú papriku, dobre premiešajte a približne 1 minútu restujte. Ak by ste miešali dlhšie paprika by mohla zhorknúť.
Hrniec odstavte a do takto pripraveného základu pridajte uvarené a scedené zemiaky a zľahka ich popučte. Nakoniec pridajte aj cestoviny a tie už len pomocou lyžice alebo varešky premiašajte nech sa zbytočne nepotrhajú.
Nakoniec ochutnajte a granadír prípadne dosoľte.
Poznámky
Granadír môžete podávať s kyslou uhorkou, uhorkovým šalátom ale aj čerstvými bylinkami. Čo vám najviac vyhovuje. Ja ho vždy dochutím aj čerstvý čiernym korením.
- Čas prípravy: 15
- Čas varenia: 25
- Kategória: Tradičné recepty
- Spôsob prípravy : varenie
- Druh kuchyne: Tradičná