Description
Úžasne rýchla, chutná a jednoduchá polievka
Suroviny
1 PL olivového oleja Borges Classic
1 menšia cibuľa
1 strúčik cesnaku
pár vetvičiek čerstvého tymianu
1–2 stredne veľké zemiaky
1 l zeleninového/kuracieho vývaru
400 g mrazeného hrášku
soľ
čierne korenie
pár lístkov čerstvej mäty
na podávanie: opečené chlebové krutóny s parmezánom, pestom alebo ak chcete lyžica smotany, creme fraiche a pod.
Postup
V hnci rozohrejte olej, pridajte na drobno pokrájanú cibuľu, cesnak a tymian. Nechajte cibuľu mierne zosklovatieť a zalejte ju vývarom. Pridajte na drobno nakrájané zemiaky, soľ, čierne korenie podľa chuti a varte, kým nebudú zemiaky úplne mäkké (ak ich nakrájate naozaj na malé kocky budú hotové do 10 minút) .
Keď sú zemiaky uvarené, pridajte mrazený hrášok a varte, kým nie je hrášok “rozmrazený”. Prelejte polievku do mixéra, pridajte čerstvú mätu a rozmixujte dohladka. Vráťte do hrca, ochutnajte a prípadne ešte osoľte alebo okoreňte podľa chuti a môžete podávať.
- Čas prípravy: 5
- Čas varenia: 15
- Kategória: Polievky
- Spôsob prípravy : varenie
- Druh kuchyne: Tradičná