Description
Jednoduchá ale vynikajúca zmrzlina, ktorú pripravíte bez zmrzlinovača.
Suroviny
300 ml smotany na šľahanie
180 g sladeného kondenzovaného mlieka
2 ČL rozpustnej instantnej kávy
1 ČL kávového extraktu alebo kávového likéru
Postup
Vo väčšej miske zmiešajte smotanu, kondenzované mlieko, kávu aj extrakt.
Pomocou ručného šľahača zmes šľahajte kým sa suroviny nespoja, káva nerozpustí a nenaberie objem.
Šľahajte kým metličky nezanechajú stopy jemne našľahanej šľahačky. Zmes zbytočne neprešľahajte. Chcete len aby nabrala obejm.
Takto pripravenú zmrzlinu vylejte do mrazuvzdornej formy, dajte do mrazničky aspoň na 6 hodín alebo cez noc.
Pred podávaním nechajte na 5 minút postáť pri izbovej teplote a môžete podávať.
Poznámky
Z uvedeného množstva surovín vám vyjde cca 700 ml zmrzliny.
- Čas prípravy: 10
- Kategória: Zmrzlina
- Spôsob prípravy : bez varenia