Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kura na paprike


  • Autor: LaPetit
  • Čas prípravy: 45 minút
  • Počet porcií: 4 1x

Description

Rýchly jednoduchý recept na každý deň.


Suroviny

Množstvo

3 vykostené kuracie stehná cez kože

2 PL Borges olivového oleja Classic

15 g údenej slaniny

3 stredne veľké cibule

1 vrchovatú ČL sladkej mletej papriky

500 ml kuracieho vývaru

100 ml smotany na šľahanie

soľ


Postup

V hrnci rozohrejte 1 PL oleja. Mäso z každej stran osoľte a postupne orestujte do zlata z každej strany. Nemusí byť úplne prepečené, stačí len aby sa zatiahlo. Orestované mäso dajte bokom a udržiavajte v teple, napríklad pod pokrievkou.

Nakrájajte cibuľu a slaninu. Do hrnca s výpekom z kuraťa dajte zvyšný olej, pridajte cibuľa spolu so slaninou a na miernom plameni restujte, kým cibuľa nezosklovatie. Restujte ešte chvíľu a tesne pred tým ako cibuľa začne hnednúť pridajte papriku. Rýchlo premiešajte, naozaj nie dlhšie ako minútu restujte. Pridajte mäso aj vývar, a varte približne 20 – 30 minút.

Potom mäso vyberte, a omáčku rozmixujte do hladka. Ochutnajte a prípadne ešte osoľte. Podľa toho ako hustú omáčku máte radi, môžete ju nechať ešte vyvrieť. Prípadne urobiť zátrepku či zásmažku. Keď má omáčka požadovanú konzistenciu prilejte smotanu a priveďte ešte do varu. Ale už nemusíte variť. Stačí, keď sa objavia bublinky.

Mäso nakrájajte na kúsky, vložte do omáčky a môžete servírovať.

 

Poznámky

Ako prílohu môžete podávať cestoviny, gnocchi, ale aj domáce halušky či ňoky. A jedlo dozdobiť čerstvými bylinkami.

  • Čas prípravy: 15
  • Čas varenia: 30
  • Kategória: Mäso
  • Spôsob prípravy : varenie
  • Druh kuchyne: Tradičná