Description
Rýchly jednoduchý recept na každý deň.
Suroviny
3 vykostené kuracie stehná cez kože
2 PL Borges olivového oleja Classic
15 g údenej slaniny
3 stredne veľké cibule
1 vrchovatú ČL sladkej mletej papriky
500 ml kuracieho vývaru
100 ml smotany na šľahanie
soľ
Postup
V hrnci rozohrejte 1 PL oleja. Mäso z každej stran osoľte a postupne orestujte do zlata z každej strany. Nemusí byť úplne prepečené, stačí len aby sa zatiahlo. Orestované mäso dajte bokom a udržiavajte v teple, napríklad pod pokrievkou.
Nakrájajte cibuľu a slaninu. Do hrnca s výpekom z kuraťa dajte zvyšný olej, pridajte cibuľa spolu so slaninou a na miernom plameni restujte, kým cibuľa nezosklovatie. Restujte ešte chvíľu a tesne pred tým ako cibuľa začne hnednúť pridajte papriku. Rýchlo premiešajte, naozaj nie dlhšie ako minútu restujte. Pridajte mäso aj vývar, a varte približne 20 – 30 minút.
Potom mäso vyberte, a omáčku rozmixujte do hladka. Ochutnajte a prípadne ešte osoľte. Podľa toho ako hustú omáčku máte radi, môžete ju nechať ešte vyvrieť. Prípadne urobiť zátrepku či zásmažku. Keď má omáčka požadovanú konzistenciu prilejte smotanu a priveďte ešte do varu. Ale už nemusíte variť. Stačí, keď sa objavia bublinky.
Mäso nakrájajte na kúsky, vložte do omáčky a môžete servírovať.
Poznámky
Ako prílohu môžete podávať cestoviny, gnocchi, ale aj domáce halušky či ňoky. A jedlo dozdobiť čerstvými bylinkami.
- Čas prípravy: 15
- Čas varenia: 30
- Kategória: Mäso
- Spôsob prípravy : varenie
- Druh kuchyne: Tradičná