Description
Rýchla, chutná a jednoduchá večera
Suroviny
2 plátky lososa
Marináda na lososa:
1 PL medu
2 PL olivového oleja
1/4 ČL mletého čili (záleží aké máte a ako veľmi pikatné jedlo chcete)
1/2 ČL soli
Jasmínová ryža:
250g jazmínovej ryže SOS
1 PL repkového oleja
1 strúčik cesnaku
1 jarná cibuľka
1 ČL soli
Avokádová salsa:
1 zrelé avokádo
1 PL bieleho jogurtu
soľ a čierne korenie
Na podávanie 1/2 citrónu, jarnú cibuľku nakrájanú nadrobno
Postup
Ryžu umyte pod tečúcou vodou a nechajte odkvapkať. Medzitým si dajte zovrieť cca 1,3 násobok vody (cca 325g). V hrnci potom rozpáľte olej, pridajte ryžu, soľ a dobre premiešajte, aby sa ryža obalila v oleji. Zalejte ju vriacou vodou, nechajte zovrieť a prikryte pokrievkou. Stlmte plameň na minimum a ryžu duste 12 minút. Potom ryžu vypnite a nechajte pod pokrievkou ďalších 10 minút.
Medzitým si pripravte lososa. Zmiešajte všetky suroviny na marinádu. Lososa utrite papierovou utierkou do sucha a potrite marinádou. V panvici rozpáľte olej a na miernom plameni lososa opekajte najprv zo strany kože. Po cca 10 minútach, keď bude koža upečená do chrumkava rybu opatrne otočte a opečte aj z druhej strany. Ryba bude perfektne opečená, keď sa na boku stratí výrazný oranžový pásik.
Nakoniec nakrájajte avokádo na menšie kocky a zmiešajte ho s jogurtom, korením a soľou.
Keď je ryža odležaná, pridajte do nej ešte nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku.
Na tanier dajte ryžu, rybu, salsu a všetko ešte polejte citrónovou šťavou, posypte jarnou cibuľkou a dochuťte čerstvo mletým čiernym korením.
- Čas prípravy: 15
- Čas varenia: 15
- Kategória: Hlavné jedlá
- Spôsob prípravy : varenie