Makové tyčinky
500 g lístkového cesta
1 vajíčko
2 – 3 PL nemletého maku
1 ČL soli
Postup:
Lístkové cesto vyvaľkajte na približne 0,5 cm a pomoco noža nakrájajte na tenké pásiky. Potrire rozšľahaným vajíčkom a posype makom a soľou. Pásik jemne zatočte, polžte na plech na pečenie a ešte potrite suché strany vajíčkom a dosypte makom a soľou. Takt prirpavené tyčinky pečte vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 10 minút, kým nie sú tyčinky krásne zlaté.
Uhorkové jednohubky
2 stredne veľké šalátové uhorky
100 g údenej ryby (makrela, losos)
150 g krémového syra
šťava z 1 citróna
soľ
čierne korenie
bylinky na ozdobu
Postup:
Uhorky umyte a pomocou škrabky na zemiaky alebo mandolíny nakrájajte na dlhé tenké prúžky. V miske zmiešajte krémový syr s rybou (skontrolujte prípadne kostičky) a dochuťte citrónovou šťavou, soľou a korením. Na každý prúžok uhorky dajte lyžičku plnky a opatrne zarolujte. Podávajte dochutené čerstvými bylinkami a s mesiačiko citrónu.
Čo si myslíte