Vždy ma poteší, ak ma moji kamaráti a známi oslovia na spoluprácu. Kamarát Matúš raz za rok objednáva kopec parmezánu priamo z Talianska a rozdáva ho kamarátom. Pri tejto príležitosti ma oslovil, či by som nepripravila pár receptov ako parmezán použiť v kuchyni. Rekú prečo nie:)
Tak mi napadlo pripraviť klasické recepty, ktoré by som si bez parmezánu ani nevedela predstaviť. Bazalkové pesto je úplná klasika. Čerstvá bazalka, olivový olej a parmezán je totiž úplne iný zážitok ako pohárik pesta z obchodu.
Ako ďalší recept som pripravila talianske risotto. Je to jeden z tých receptov, kde hrá parmezán hlavnú rolu a práve vďaka nemu je krásne krémové a chuťovo výrazné.
Ako tak plynul víkend, parmezán som použila aj v ďalších receptoch. Len tak na večeru som upiekla zemiaky v šupke, nastrúhala parmezán, pridala petržlen a zemiaky dostali druhý dych:)
A na záver jeden chladničkový recept – špenátové slimáky s parmezánom. Teda vzala som, čo sme mali práve doma a v sobotu večer som pripravila slané raňajky na nedeľu:)
Grafiku mala na starosti Matúšova šikovná žena Idyla, ktorej ďakujem za krásne kartičky, na ktorých boli moje recepty. Ja som si parmezán naozaj užila a dúfam, že aj ostatní:)
Matúš
18 novembra, 2013No pozor, pozor, nerozdávam ho, všetci sa naň zložíme :)
Ale inak všetko sedí. A som ti vďační, rovnako, ako ľudia, ktorí recepty podostávali.