Description
Jednoduchý a chutný spôsob na prípravu lososa
Suroviny
600g filet lososa
1 stredne veľká červená cibuľa
kôra a šťava z 1 citróna
250 ml Borges Original extra panenského olivového oleja
1 strúčik cesnaku
1/2 ČL mletej papriky
50g čerstvých byliniek ako petržlenová vňať a bazalka
soľ, čierne korenie
Postup
Cibuľu nakrájajte na tenké prúžky. Do misky dajte 2 PL extra panenského olivového oleja, kôru z citróna a 1/2 šťavy z citróna. Pridajte nakrájnú cibuľu a premiešajte.
Rybu osušte papierovou útierkou a zbavte kožu šupín. Kožou dole vložte do veľkého pekáča, osoľte a okorente, a potrite pripravenou marinádou. Dajte piecť do vyhriatej rúry na cca 15-20 minút.
5 minút pred dokončením ryby si pripravte salsu. Nasekajte si bylinky na drobno. Dajte ich do misky, pridajte k nim na plátky nakrájaný cesnak, mletú papriku, zvyšok citrónovej šťavy a dobre premiešajte.
Hotovú rybu polejte salsou a môžete hneď podávať.
- Čas prípravy: 10
- Čas varenia: 15
- Kategória: Hlavné jedlá
- Spôsob prípravy : pečenie