Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pošírovaný losos v olivovom oleji


  • Autor: LaPetit
  • Čas prípravy: 25 minút
  • Počet porcií: 3 1x

Description

Jednoduchý a chutný spôsob na prípravu lososa


Suroviny

Množstvo

600g filet lososa

1 stredne veľká červená cibuľa

kôra a šťava z 1 citróna

250 ml Borges Original extra panenského olivového oleja

1 strúčik cesnaku

1/2 ČL mletej papriky

50g čerstvých byliniek ako petržlenová vňať a bazalka

soľ, čierne korenie


Postup

Cibuľu nakrájajte na tenké prúžky. Do misky dajte 2 PL extra panenského olivového oleja, kôru z citróna a 1/2 šťavy z citróna. Pridajte nakrájnú cibuľu a premiešajte.

Rybu osušte papierovou útierkou a zbavte kožu šupín. Kožou dole vložte do veľkého pekáča, osoľte a okorente, a potrite pripravenou marinádou. Dajte piecť do vyhriatej rúry na cca 15-20 minút.

5 minút pred dokončením ryby si pripravte salsu. Nasekajte si bylinky na drobno. Dajte ich do misky, pridajte k nim na plátky nakrájaný cesnak, mletú papriku, zvyšok citrónovej šťavy a dobre premiešajte.

Hotovú rybu polejte salsou a môžete hneď podávať.

  • Čas prípravy: 10
  • Čas varenia: 15
  • Kategória: Hlavné jedlá
  • Spôsob prípravy : pečenie