Description
Recept na exotickú ryžu,ktorú môžete podávať samostatne alebo s prílohou
Suroviny
300g jazmínovej ryže SOS
2 PL repkového oleja
425 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru
1/2 stredne veľkej cibule
1 strúčik cesnaku
1 ks celej škorice
4 klinčeky
1/4 ČL mletej kurkumy
1/2 ČL mletej rímskej rasce
50g hrozienok
75 g mandlí
soľ a čierne korenie
čerstvá petržlenová vňať
Postup
Ryžu premyte pod tečúcou vodou a nechajte odkvapkať. Vo väčšej panvici/hrnci rozohrejte olej, pridajte cibuľu a na miernom plameni restujte, kým cibuľa nezhnedne. Potom pridajte cesnak, nechajte ho prevoňať, a pridajte škoricu, klinčeky, kurkumu a rímsku rascu. Dobre premiešajte a pridajte aj ryžu. Restujte za občasného miešania približne 2-3 minúty. Pridajte aj soľ a korenie.
Nakoniec podlejte teplým vývarom, nechajte zovrieť, prikryte pokrievkou a duste 10 minút. Potom panvicu odstavte a nechajte ešte ďalších 10 minút odpočinúť.
Mandle nasekajte nahrubo a opečte na suchej panvici.
Odpočinutú ryžu potom premiešajte, pridajte do nej nasekanú petržlenovú vňať, hrozienka aj mandle. Dobre premiešajte a môžete podávať.
- Čas prípravy: 10
- Čas varenia: 10
- Kategória: Hlavné jedlá
- Spôsob prípravy : varenie