Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ryžový pilaf


  • Autor: LaPetit
  • Čas prípravy: 20 minút
  • Počet porcií: 4 1x

Description

Recept na exotickú ryžu,ktorú môžete podávať samostatne alebo s prílohou


Suroviny

Množstvo

300g jazmínovej ryže SOS

2 PL repkového oleja

425 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru

1/2 stredne veľkej cibule

1 strúčik cesnaku

1 ks celej škorice

4 klinčeky

1/4 ČL mletej kurkumy

1/2 ČL mletej rímskej rasce

50g hrozienok

75 g mandlí

soľ a čierne korenie

čerstvá petržlenová vňať


Postup

Hrozienka zalejte horúcou vodou a nechajte aspoň 10 minút napučať. Potom ich sceďte.

Ryžu premyte pod tečúcou vodou a nechajte odkvapkať. Vo väčšej panvici/hrnci rozohrejte olej, pridajte cibuľu a na miernom plameni restujte, kým cibuľa nezhnedne. Potom pridajte cesnak, nechajte ho prevoňať, a pridajte škoricu, klinčeky, kurkumu a rímsku rascu. Dobre premiešajte a pridajte aj ryžu. Restujte za občasného miešania približne 2-3 minúty. Pridajte aj soľ a korenie.

Nakoniec podlejte teplým vývarom, nechajte zovrieť, prikryte pokrievkou a duste 10 minút. Potom panvicu odstavte a nechajte ešte ďalších 10 minút odpočinúť.

Mandle nasekajte nahrubo a opečte na suchej panvici. 

Odpočinutú ryžu potom premiešajte, pridajte do nej nasekanú petržlenovú vňať, hrozienka aj mandle. Dobre premiešajte a môžete podávať.

  • Čas prípravy: 10
  • Čas varenia: 10
  • Kategória: Hlavné jedlá
  • Spôsob prípravy : varenie