Description
Menej tradičné ale vynikajúce linecké koláčiky.
Suroviny
200g masla
110 g práškového cukru
2 žĺtky
1 čl mletej vanilky Dr. Oetker
kôra z 1 bio pomaranča
šťava z 1/2 pomaranča
250g hladkej múky
1 Zlatý klas Dr. Oetker
40g BB Pudingu dr. Oetker
na dozdobenie ríbezľový džem, mliečna čokoláda a práškový cukor
Postup
Maslo, žĺtky aj pomaranč musia byť izbovej teploty.
V mise vymiešajte zmäknuté maslo, buď pomocou nádstavca robotu, ručného šľahača alebo ručne varechou. Pridajte práškový cukor a miešajte ďalej kým maslová zmes naberie trochu objemu.
Do vyšľahaného masla pridajte najprv prvý žĺtok a až keď sa zapracuje do cesta pridajte aj druhé.
Pridajte mletú vanilku, pomarančovú kôru aj pomarančovú šťavu a múku, a dobre premiešajte.
Potom cesto rozdeľte na dve rovnako veľké časti a do jednej pridajte zlatý klas a do druhej BB puding.
Cestá preneste do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a naneste na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov na programe teplovzduch približne 12 minút. Tak ako klasické linecké, je správne upečené, tesne pred tým ako okraje chytia farbu.
Vanilkové linecké potrite džemom a spojte, BB pudingové linecké môžete namočiť do roztopenej čokolády.
Poznámky
Dĺžka pečenia lineckého závisí od hrúbky použitej špičky. Čím bude špička tenšia tým bude linecké menšie a piecť sa kratšie. To ovplyvní aj výsledný počet kusov pečiva.
- Čas prípravy: 20
- Čas varenia: 15
- Kategória: Koláče
- Spôsob prípravy : pečenie
- Druh kuchyne: Tradičná