Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Palacinky


  • Autor: LaPetit
  • Čas prípravy: 55 minút
  • Počet porcií: 4-6 1x

Description

Základný recept na vynikajúce jemné palacinky


Suroviny

Množstvo

300 g hladkej múky

300 ml plnotučného mlieka

250 ml perlivej vody

50 g rozpusteného nie horúceho masla

3 vajcia

2 PL cukru

štipku soli

olej na vysmážanie (ideálne repkový) alebo ghee


Postup

Múku, cukor a soľ dajte do väčšej misy a zmiešajte.

V mlieku rozmiešajte vajíčka, pridajte rozpustené maslo aj perlivú vodu.

Ak miešate cesto ručne tak postupne za stáleho miešania prilievajte tekutinu do suchých surovín. Predídete tak vzniku hrudiek. Ak používate mixér či šľahač, stačí ak všetky suroviny zmiešate na hladké cesto.

Cesto nechajte odpočinúť aspoň 30 minút pri izbovej teplote.

Panvicu rozpálte, pridajte trochu oleja a pomocou papierovej útierky ho rovnomerne rozotrite po panvici. Potom na panvicu vylejte pomocou naberačky trochu cesta a krúživými pohybmi rozlejte po celej panvici.

Palacinku opekajte na miernom ohni do zlatista. Potom ju pomocou naberačky obrátte a opekajte aj z druhej strany.

Takto postupujte kým neminiete celé cesto. Občas panvicu potrite trochou oleja.

  • Čas prípravy: 35
  • Čas varenia: 20
  • Kategória: Sladké jedlá
  • Druh kuchyne: Tradičná