Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Zapečené gnocchi s tekvicou a špenátom


  • Autor: LaPetit
  • Čas prípravy: 55 minút
  • Počet porcií: 3 1x

Description

Jednoduché a vynikajúce zapečené gnocchi.


Suroviny

Množstvo

500 g gnocchi
1 PL masla
1 PL nadrobno nakrájanej slaniny
1 menšiu šalotku nakrájanú na drobno
pár lístkov čerstvej šalvie
300 g tekvice nakrájanej na menšie kocky
150 ml kuracieho vývaru
250 ml smotany na šľahanie
80 g nastruhanej mozarelly alebo iného tvrdého syra
20 g nastruhaného parmezánu
1 strúčik cesnaku
2 hrste čerstvého baby špenátu
100150 ml mlieka
soľ a čierne korenie
opečené píniové oriešky na podávanie


Postup

V liatinovom hrnci či panvici rozohrejte maslo a opečte slaninu.

Pridajte šalotku a nechajte ju zosklovatieť.

Potom pridajte lístky šalvie, zľahka premiešajte a keď zacítite jej vôňu pridajte aj tekvicu.

Všetko zalejte vývarom a smotanou a nechajte chvíľu povariť.

Pridajte špenát, cesnak,  3/4 syra, dobre premiešajte a stiahnite z ohňa. Špenát a syr teplom povolí.

Nakoniec pridajte gnocchi a mlieko tak, aby boli gnocchi pekne ponorené. Dobre osoľte a okoreňte, a zasypte zvyšným syrom.

Dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 25 minút, kým syr na povrchu krásne nezozlatne.

Podávajte s píniovými orieškami opečenými na suchej panvici.

  • Čas prípravy: 30
  • Čas varenia: 25
  • Kategória: Večera
  • Spôsob prípravy : varenie + pečenie
  • Druh kuchyne: Tradičná