Description
Vynikajúce cviklové brownies
Suroviny
300 g uvarenej cvikle
100 g masla
200 g kvalitnej čokolády (70%)
3 vajíčka
100 g hladkej múky
30 g holandského kakaa
150 g trstinového cukru
1/4 čl mletej vanilky
1 PL kvalitnej kávy (ideálne filter alebo espresso)
Postup
Formu s rozmerom 20 x 20 cm vystlite papierom na pečenie. Ak nemáte forma vyberateľné dno, nechajte papier na pečenie vytŕčať z formy, brownies sa tak bude ľahšie vyberať.
Rúru rozohrejte na 180 stupňov (ideálne horkovzduch).
Čokoládu rozpustite s maslom buď vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre a dobre premiešajte.
Cviklu nakájajte na menšie kúsky a rozmixujte do hladka. Ideálne vo veľkom výkonnom mixéri aby bola cvikla rozmixovaná čo najviac dohladka, ale postačí aj tyčový mixér so sekáčikom.
Do väčšej misky dajte cukor, pridajte vajcia a šľahačom vyšľahajte do svetlej peny.
Pridajte rozmixovanú cviklu a dobre premiešajte pomocou stierky.
Pridajte roztopenú čokoládu a opäť dobre premiešajte.
Nakoniec prisypte múku, kakao, kávu aj vanilkový prášok a ešte raz dobre premiešajte.
Cesto vylejte do formy a dajte piecť na 35 minút. Správne upečené brownies je vnútri trochu vláčne.
Upečené brownies nechajte úplne vychladnúť, vyberte ho z formy a nakrájajte na 9 rovnakých kúskov.
Môžete ho zjesť len tak, s lyžicou šľahačky, alebo vanilkovou zmrzlinou.
Poznámky
Ak použijete väčší plech, brownies bude nižší a pečte ho kratšie. Prípadne sa nebojte použiť tortovú formu, brownies bude mať zaujímavejší tvar.
A recept výborne funguje aj s vegánskym maslom ak sa musíte vyhýbať mliečnym výrobkom.
- Čas prípravy: 20
- Čas varenia: 35
- Kategória: koláče
- Spôsob prípravy : pečenie
- Druh kuchyne: Americká