Description
Univerzálny recept na skvelý french toast.
Suroviny
French toast:
6 plátkov vianočky alebo briošky
3 celé vajcia
1 PL javorového sirupu
štipka čerstvej vanilky alebo vanilkového prášku
štipka soli
prepustené maslo na smaženie
Vanilková omáčka:
200 ml smotany na šľahanie
115 ml plnotučného mlieka
1 vanilkový struk
3 vaječné žĺtky
50 g práškového cukru
na podávanie:
Práškový cukor a čerstvé ovocie
Postup
Vanilková omáčka
V miske rozmixujte žĺtka spolu s cukrom do peny. V menšom hrnci si zohrejte smotanu s mliekom a vanilkou. Keď už zmes skoro vrie, odstavte ju a nechajte 5 minút vychladnúť. Potom su po troške prilievajte za stáleho miešania k vyšľahaným vajíčkam. Pokojne použite mixér. Celú zmes potom vráťte naspäť do hrnca a za stáleho miešania varte na mierom ohni.
Po čase omáčka začne hustnúť. Že je správne hustá spoznáte tak, že ak do nej vložíte varechu a prejdete po nej prstom, na vareche sa z omáčky urobí taká cestička, ktorá sa už nezleje.Takto pripravenú omáčku dajte bokom a pustite sa do toastu.
French toast
V hlbokom tanieri zmiešajte vajíčka, sirup, vanilku a soľ, a dobre prešľahajte. Každý kúsok vianočky obalte z obidvoch strán a nechajte vianočku trochu napiť. Toasty potom osmaže na prepustenom masle do zlata z každej strany. Toasty podávajte ešte teplé, posypané práškovým cukrom, preliate omáčkou spolu s čerstvým ovocím.
- Čas prípravy: 15
- Čas varenia: 15
- Kategória: Sladké jedlá
- Spôsob prípravy : varenie