Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

French toast


  • Autor: LaPetit
  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 2-3 1x

Description

Univerzálny recept na skvelý french toast.


Suroviny

Množstvo

French toast:

6 plátkov vianočky alebo briošky

3 celé vajcia

1 PL javorového sirupu

štipka čerstvej vanilky alebo vanilkového prášku

štipka soli

prepustené maslo na smaženie

Vanilková omáčka:

200 ml smotany na šľahanie

115 ml plnotučného mlieka

1 vanilkový struk

3 vaječné žĺtky

50 g práškového cukru

na podávanie:

Práškový cukor a čerstvé ovocie


Postup

Vanilková omáčka

V miske rozmixujte žĺtka spolu s cukrom do peny. V menšom hrnci si zohrejte smotanu s mliekom a vanilkou. Keď už zmes skoro vrie, odstavte ju a nechajte 5 minút vychladnúť. Potom su po troške prilievajte za stáleho miešania k vyšľahaným vajíčkam. Pokojne použite mixér. Celú zmes potom vráťte naspäť do hrnca a za stáleho miešania varte na mierom ohni.

Po čase omáčka začne hustnúť. Že je správne hustá spoznáte tak, že ak do nej vložíte varechu a prejdete po nej prstom, na vareche sa z omáčky urobí taká cestička, ktorá sa už nezleje.Takto pripravenú omáčku dajte bokom a pustite sa do toastu.

French toast

V hlbokom tanieri zmiešajte vajíčka, sirup, vanilku a soľ, a dobre prešľahajte. Každý kúsok vianočky obalte z obidvoch strán a nechajte vianočku trochu napiť. Toasty potom osmaže na prepustenom masle do zlata z každej strany. Toasty podávajte ešte teplé, posypané práškovým cukrom, preliate omáčkou spolu s čerstvým ovocím.

  • Čas prípravy: 15
  • Čas varenia: 15
  • Kategória: Sladké jedlá
  • Spôsob prípravy : varenie