Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Hráškový krém


  • Autor: LaPetit
  • Čas prípravy: 20 minút
  • Počet porcií: 4-6 1x

Description

Úžasne rýchla, chutná  a jednoduchá polievka


Suroviny

Množstvo

1 PL olivového oleja Borges Classic

1 menšia cibuľa

1 strúčik cesnaku

pár vetvičiek čerstvého tymianu

12 stredne veľké zemiaky

1 l zeleninového/kuracieho vývaru

400 g mrazeného hrášku

soľ

čierne korenie

pár lístkov čerstvej mäty

na podávanie: opečené chlebové krutóny s parmezánom, pestom alebo ak chcete lyžica smotany, creme fraiche a pod. 


Postup

V hnci rozohrejte olej, pridajte na drobno pokrájanú cibuľu, cesnak a tymian. Nechajte cibuľu mierne zosklovatieť a zalejte ju vývarom. Pridajte na drobno nakrájané zemiaky, soľ, čierne korenie podľa chuti a varte, kým nebudú zemiaky úplne mäkké (ak ich nakrájate naozaj na malé kocky budú hotové do 10  minút) .

Keď sú zemiaky uvarené, pridajte mrazený hrášok a varte, kým nie je hrášok “rozmrazený”. Prelejte polievku do mixéra, pridajte čerstvú mätu a rozmixujte dohladka. Vráťte do hrca, ochutnajte a prípadne ešte osoľte alebo okoreňte podľa chuti a môžete podávať.

  • Čas prípravy: 5
  • Čas varenia: 15
  • Kategória: Polievky
  • Spôsob prípravy : varenie
  • Druh kuchyne: Tradičná