Description
Jednoduchá a šťavnatá trená bábovka s makom a višňami.
Suroviny
250g masla izbovej teploty
225g kryštálového cukru
6 vajec
400g hladkej múky
8g prášku do pečiva
200 ml plnotučného mlieka
125g mletého maku
150g mrazených višní (môžu byť aj kompótové)
maslo a polohrubá múka na vymazanie formy
Postup
Rúry si rozohteje na 175 stupňov (horný a dolný ohrev) a bábovkovú formu si vymažte maslom a vysypte múkou.
V mise vyšľahajte maslo do peny. Pridajte cukor a opäť zašľahajte. Potom za stáleho šľahania pridávajte vajcia. Po jednom a keď sa zapracuje do cesta pridajte daľšie. Nakoniec pridajte múku práškom do pečiva, mlieko a dobre premiešajte.
Polovicu cesta dajte do druhej misky, pridajte k nemu mletý mak a dobre premiešajte.
Cestá striedavo nalejte do bábovkovej formy a pomedzi jednotlivé vrsty dajte višne. Môžu tam ísť rovno mrazené. Ak používate kompótové, nechajte ich len odkvapkať.
Pečte približne 60 minút. Či je bábovka upečená zistíte buď teplomerom alebo pomocou špajdle, ktorá po zapichnutí vyjde čistá.
- Čas prípravy: 15
- Čas varenia: 60
- Kategória: Dezerty
- Spôsob prípravy : pečenie
- Druh kuchyne: Tradičná