Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Makovo višňová bábovka


  • Autor: LaPetit
  • Čas prípravy: 1 hodina 15 minút
  • Počet porcií: 12 1x

Description

Jednoduchá a šťavnatá trená bábovka s makom a višňami.


Suroviny

Množstvo

250g masla izbovej teploty

225g kryštálového cukru

6 vajec

400g hladkej múky

8g prášku do pečiva

200 ml plnotučného mlieka

125g mletého maku

150g mrazených višní (môžu byť aj kompótové)

maslo a polohrubá múka na vymazanie formy


Postup

Rúry si rozohteje na 175 stupňov (horný a dolný ohrev) a bábovkovú formu si vymažte maslom a vysypte múkou.

V mise vyšľahajte maslo do peny. Pridajte cukor a opäť zašľahajte. Potom za stáleho šľahania pridávajte vajcia. Po jednom a keď sa zapracuje do cesta pridajte daľšie. Nakoniec pridajte múku  práškom do pečiva, mlieko a dobre premiešajte.

Polovicu cesta dajte do druhej misky, pridajte k nemu mletý mak a dobre premiešajte.

Cestá striedavo nalejte do bábovkovej formy a pomedzi jednotlivé vrsty dajte višne. Môžu tam ísť rovno mrazené. Ak používate kompótové, nechajte ich len odkvapkať.

Pečte približne 60 minút. Či je bábovka upečená zistíte buď teplomerom alebo pomocou špajdle, ktorá po zapichnutí vyjde čistá.

  • Čas prípravy: 15
  • Čas varenia: 60
  • Kategória: Dezerty
  • Spôsob prípravy : pečenie
  • Druh kuchyne: Tradičná