Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Najlepší burger


  • Autor: LaPetit
  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 4 1x

Description

Skvelý burger do každej rodiny:)


Suroviny

Množstvo

600g mletého hovädzieho mäsa (aspoň 20% tuku)

soľ

1 Pl oleja

4 ks hamburgerových žemlí

8 plátkov americkej slaniny

2 PL trstinového cukru

1/2 ČL mletej škorice

omáčka:

5 PL majonézy

4 PL údenej BBQ omáčky

2 menšie sterilizované uhorky

na dokončenie

4 sterilizované uhorky

čerstvý šalát

syr a paradajky (ak chcete)


Postup

Najprv si pripravte omáčku. Zmiešajte majonézu s BBQ omáčkou a pridajte na drobno nakrájané uhorky. Ochutnajte a keď tak pridajte 1-2 PL šťavy z uhoriek. Omáčku dajte potom bokom,  do chladničky.

Mäso vytvarujte do hamburgerových placiek. Ideálne je to robiť na potravinovej fólii a pomocou formičky s priemerom väčším tak 2-3 cm oproti veľkosti žemlí. Takto pripravené mäso zľahka potrite olejom (najmä ak používate oceľovú panvicu) a dajte opiecť na rozpálenú panvicu alebo gril. Sprudka opečte. Keď prebehne mailardova reakcia, mäso sa samo odlepí. Ak sa drží panvice a nejde otočiť, počkajte ešte. Rovnako opečte aj z druhej strany. Potom môžete mäso osoliť. Takto pripravené mäso môžete dať do rúry vyhriatej na 100 stupňov a udržiavať teplé, zatiaľ, čo si pripravíte slaninu.

Plátky slaniny dajte na grilovaciu panvicu a opekajte do zlata. Tak aby sa tuk vypiekol ale slanina stále zostala trochu mäkká. Potom ju otočte, posytpe cukrom a škoricou, a počkajte kým cukor trochu skaramelizuje. 

Žemle si rozrežte, a opečte ich na výpeku z mäsa. A potom už len hamburger poskladajte.

Na spodok žemle dajte vrstvu omáčky, mäsa, plátky uhorky, slaninu a šalát. Na vrchnú žemlu dajte omáčku a položte na šalát. A máte hotovo! 

  • Čas prípravy: 15
  • Čas varenia: 15
  • Kategória: Hlavné jedlá
  • Spôsob prípravy : Grilovanie