Description
Skvelý burger do každej rodiny:)
Suroviny
600g mletého hovädzieho mäsa (aspoň 20% tuku)
soľ
1 Pl oleja
4 ks hamburgerových žemlí
8 plátkov americkej slaniny
2 PL trstinového cukru
1/2 ČL mletej škorice
omáčka:
5 PL majonézy
4 PL údenej BBQ omáčky
2 menšie sterilizované uhorky
na dokončenie
4 sterilizované uhorky
čerstvý šalát
syr a paradajky (ak chcete)
Postup
Najprv si pripravte omáčku. Zmiešajte majonézu s BBQ omáčkou a pridajte na drobno nakrájané uhorky. Ochutnajte a keď tak pridajte 1-2 PL šťavy z uhoriek. Omáčku dajte potom bokom, do chladničky.
Mäso vytvarujte do hamburgerových placiek. Ideálne je to robiť na potravinovej fólii a pomocou formičky s priemerom väčším tak 2-3 cm oproti veľkosti žemlí. Takto pripravené mäso zľahka potrite olejom (najmä ak používate oceľovú panvicu) a dajte opiecť na rozpálenú panvicu alebo gril. Sprudka opečte. Keď prebehne mailardova reakcia, mäso sa samo odlepí. Ak sa drží panvice a nejde otočiť, počkajte ešte. Rovnako opečte aj z druhej strany. Potom môžete mäso osoliť. Takto pripravené mäso môžete dať do rúry vyhriatej na 100 stupňov a udržiavať teplé, zatiaľ, čo si pripravíte slaninu.
Plátky slaniny dajte na grilovaciu panvicu a opekajte do zlata. Tak aby sa tuk vypiekol ale slanina stále zostala trochu mäkká. Potom ju otočte, posytpe cukrom a škoricou, a počkajte kým cukor trochu skaramelizuje.
Žemle si rozrežte, a opečte ich na výpeku z mäsa. A potom už len hamburger poskladajte.
Na spodok žemle dajte vrstvu omáčky, mäsa, plátky uhorky, slaninu a šalát. Na vrchnú žemlu dajte omáčku a položte na šalát. A máte hotovo!
- Čas prípravy: 15
- Čas varenia: 15
- Kategória: Hlavné jedlá
- Spôsob prípravy : Grilovanie