Description
Jednoduché šišky bez kysnutia
Suroviny
250g hladkej múky
80 g krupicového cukru
15 g kukuričného škrobu
1 ČL prášku do pečiva
2 šťastné vajcia
štipku soli
250 g ricotty
kôru z 1 bio pomaranča
šťavu z 1/2 pomaranča
1 l oleja na vysmážanie a
3 PL krupicového cukru + 1 PL práškového cukru na obaľovanie
Postup
V miske zmiešajte sypké suroviny, pridajte kôru a šťavu z pomaranča, vajcia a nakoniec aj ricottu. Ručne spracujte na kompaktné cesto a vytvaruje guľky. Cesto mierne lepí, tak si keď tak pomúčte ruky, ale nepridávajte zbytočne veľa múky.
Olej si rozpáľte pozvolne na najmenšom plameni, a keď dosiahne teplotu 175 stupňov začnite smažiť prvé šišky. Podľa veľkosti hrnca ich pridávajte postupne a tak aby sa netlačili. Každú šišku smažte celkovo cca 7 minút a v polovici otočte (ak sa nepretočila sama).
Šišky potom nechajte odstáť na papierovej servítke a ešte teplé obaľte v cukre (zmiešajte krupicový s práškovým) .
- Čas prípravy: 10
- Čas varenia: 20
- Spôsob prípravy : varenie
- Druh kuchyne: Tradičná