Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Nekysnuté šišky z ricotty


  • Autor: LaPetit
  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 15 1x

Description

Jednoduché šišky bez kysnutia


Suroviny

Množstvo

250g hladkej múky

80 g krupicového cukru

15 g kukuričného škrobu

1 ČL prášku do pečiva

2 šťastné vajcia

štipku soli

250 g ricotty

kôru z 1 bio pomaranča

šťavu z 1/2 pomaranča

1 l oleja na vysmážanie a

3 PL krupicového cukru + 1 PL práškového cukru na obaľovanie


Postup

V miske zmiešajte sypké suroviny, pridajte kôru a šťavu z pomaranča, vajcia a nakoniec aj ricottu. Ručne spracujte na kompaktné cesto a vytvaruje guľky. Cesto mierne lepí, tak si keď tak pomúčte ruky, ale nepridávajte zbytočne veľa múky.

Olej si rozpáľte pozvolne na najmenšom plameni, a keď dosiahne teplotu 175 stupňov začnite smažiť prvé šišky. Podľa veľkosti hrnca ich pridávajte postupne a tak aby sa netlačili. Každú šišku smažte celkovo cca 7 minút a v polovici otočte (ak sa nepretočila sama).

Šišky potom nechajte odstáť na papierovej servítke a ešte teplé obaľte v cukre (zmiešajte krupicový s práškovým) .

  • Čas prípravy: 10
  • Čas varenia: 20
  • Spôsob prípravy : varenie
  • Druh kuchyne: Tradičná