Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Punčové rezy z domáceho punču


  • Autor: LaPetit
  • Čas prípravy: 55 minút
  • Počet porcií: 12 1x

Description

Šťavnaté punčové rezy


Suroviny

Množstvo

Piškót:

6 vajec

250 g práškového cukru

100 ml repkového oleja

125 ml vody (alebo 125 ml plnoučného mlieka)

300 g polohrubej múky

9 g prášku do pečiva

štipka soli

Punč:

200 ml vína z čiernych ríbezlí Pereg

100 ml kvalitného malinového sirupu

200 ml pomarančovej šťavy

šťava a kôra z 1 citrónu

125 g malín (môžu byť aj mrazené)

40 ml rumu

2 celé škorice

4 klinčeky

Poleva:

150 g práškového cukru

12 PL punču

10 ml šťavy z citrónu

na dokončenie 220 g malinového džemu a čerstvé maliny


Postup

Piškót

Vo väčšej mise rozšľahajte pomocou mixéru vajíčka do peny. Potom pridajte cukor a znovu vyšľahajte. Pridajte oleja aj vodu. Nakoniec pridajte preosiatu múku spolu s práškom do pečiva a len pomocou stierky premiešajte.

Formu vystlite na spodku papierom na pečenie, cesto prelejte do formy a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na približne 25 minút.

Punč

V hrnci zmiešajte všetky suroviny okrem rumu a varte tesne pod bod varu. Potom punč preceďte, maliny prepasírujte a do mierne vychladnutého punču pridajte rum. Odložte z neho časť na polevu.

Dokončenie

Korpus opatrne vyberte z formy, oddělte od papiera na pečenie a nakrájajte na 3 cca 10 cm široké pásy.

Položte jeden bočný pás (ten s okrajom) na servírovaciu dosku spodnou stranou dole a potrite tenkou vrstvou džemu. Položte naň stredný pás, jemně zatlačte a opatrne polievajte punčom. Vždy po troche počkajte kým sa punč vsaje. Opatrne polejte aj okraje tak aby bol punč všade rovnomerne. Potom dajte na korpus opäť vrstvu džemu a posledný pás cesta. Punčový rez prikryte alobalom a zaťažte, a dajte odpočinúť do chladničky ideálne cez noc.

Na druhý deň punčový rez vyberte, rovnomerne zrežte okraje.

Práškový cukor preosejte, pridajte citrónovú šťavu a premiešajte. Pridajte najprv 1 PL punču, premiešajte a ak bude poleva síce hustá, ale tekutá, polejte ňou opatrne koláč. Ak by bolo treba pridajte ešte 1 PL punču. Polevu potom nechajte zaschnúť, a môžete krájať rezy.

Poznámky

Veľkosť plechu je cca 40 x 30cm.

  • Čas prípravy: 30
  • Čas varenia: 25
  • Kategória: Dezerty
  • Spôsob prípravy : pečenie
  • Druh kuchyne: Tradičná