Description
Jednoduchý svieži šalátik
Suroviny
Množstvo
3 zväzky reďkoviek
1 veľká PL gréckeho jogurtu
soľ, čierne korenie
bylinky ako kôpor, pažitka, mäta
olivový olej na pokvapkanie
Postup
Red’kovku umyte, a nakrájajte na čo najtenšie plátky a dajte do väčšieho taniera. Okoreňte čiernym korením, pridajte nasekaný kôpor, jogurt, šťavu z citróna, soľ a dobre premiešajte.
Šalát dajte na servírovaciu misu, dozdobte pažitkou, lístkami mäty a jedlými kvietkami ak máte. Jemne pokvapkajte olivovým olejom a hneď podávajte.
Poznámky
Šalát je lepší podávať čerstvý, inak reďkovka pustí veľa vody.
- Čas prípravy: 10
- Kategória: Príloha
- Spôsob prípravy : krájanie
- Druh kuchyne: slovenská