Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Teplý quinoový šalát s brokolicou a cícerom


  • Autor: LaPetit
  • Čas prípravy: 25 minút
  • Počet porcií: 4 1x

Suroviny

Množstvo

200g SOS quinoa

500g čerstvej brokolice

1 konzerva cíceru

2 PL olivového oleja

2 ČL korenia garam masala

1 ČL mletej papriky

1 ČL čili soli

soľ a čierne korenie

dressing:

3 PL olivového oleja

šťava z 1/2 citróna

1 ČL dijonskej horčice

1 Pl medu


Postup

Quinou dobre umyte pod vodou, ale naozaj dobre, pokojne ju nechajte aj 5 minút vo vode a sceďte. 

Umytú quinou dajte do hrnca, zalejte 400 ml vody, priveďte k varu, znížte plameň na minimum a varte 12-15 minút. (12 v nerezovom hrnci, a z mojej skúsenosti 15 v liatinovom hrnci). Po dovarení nechajte quinou ešte 5 minút pod pokrievkou a potom quinou premiešajte vidličkou, aby sa uvoľnila para.

Medzitým ako sa varí quinoa si rozohrejte rúru na 190 stupňov (teplovzduch) a nakrájajte brokolicu na menšie kúsky. Dajte ju do misy, polejte 1 PL olivového oleja a ochuťte čili soľou podľa chuti. Rukami premiešajte aby sa olej dostal všade a dajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Cícer z konzervy prepláchnite, osušte papierovou utierkou a dajte do misy po brokolici. Zalejte 1 PL oleja, pridajte korenie garam masala, mletú papriku, soľ a premiešajte. Pridajte na plech k brokolici a dajte piecť na 15 minút. Potom plech vyberte a brokolicu dajte bokom. Rúru prestavte na gril na najvyšši stupeň a cícer dajte ešte pod gril na 3-5 minút aby sa opiekol do chrumkava. 

Suroviny na dressing zmiešajte aby sa dobre prepojili.

Do veľkej misy dajte uvarenú quinou, pridajte upečenú brokolicu aj cícer a zalejte dressingom. Dobre premiešajte a môžete podávať.

  • Čas prípravy: 10
  • Čas varenia: 15
  • Kategória: Hlavné jedlá
  • Spôsob prípravy : varenie