Suroviny
200g SOS quinoa
500g čerstvej brokolice
1 konzerva cíceru
2 PL olivového oleja
2 ČL korenia garam masala
1 ČL mletej papriky
1 ČL čili soli
soľ a čierne korenie
dressing:
3 PL olivového oleja
šťava z 1/2 citróna
1 ČL dijonskej horčice
1 Pl medu
Postup
Quinou dobre umyte pod vodou, ale naozaj dobre, pokojne ju nechajte aj 5 minút vo vode a sceďte.
Umytú quinou dajte do hrnca, zalejte 400 ml vody, priveďte k varu, znížte plameň na minimum a varte 12-15 minút. (12 v nerezovom hrnci, a z mojej skúsenosti 15 v liatinovom hrnci). Po dovarení nechajte quinou ešte 5 minút pod pokrievkou a potom quinou premiešajte vidličkou, aby sa uvoľnila para.
Medzitým ako sa varí quinoa si rozohrejte rúru na 190 stupňov (teplovzduch) a nakrájajte brokolicu na menšie kúsky. Dajte ju do misy, polejte 1 PL olivového oleja a ochuťte čili soľou podľa chuti. Rukami premiešajte aby sa olej dostal všade a dajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Cícer z konzervy prepláchnite, osušte papierovou utierkou a dajte do misy po brokolici. Zalejte 1 PL oleja, pridajte korenie garam masala, mletú papriku, soľ a premiešajte. Pridajte na plech k brokolici a dajte piecť na 15 minút. Potom plech vyberte a brokolicu dajte bokom. Rúru prestavte na gril na najvyšši stupeň a cícer dajte ešte pod gril na 3-5 minút aby sa opiekol do chrumkava.
Suroviny na dressing zmiešajte aby sa dobre prepojili.
Do veľkej misy dajte uvarenú quinou, pridajte upečenú brokolicu aj cícer a zalejte dressingom. Dobre premiešajte a môžete podávať.
- Čas prípravy: 10
- Čas varenia: 15
- Kategória: Hlavné jedlá
- Spôsob prípravy : varenie