Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Citrónové tiramisu


  • Autor: LaPetit
  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 8 1x

Suroviny

Množstvo

500 ml smotany na šľahanie (33%)

500g mascarpone

300g lemon curdu (recept nájdete tu)

50g práškového cukru

6 ČL Citrónu od Yuzu

cca 24 ks dlhých piškótov

na namáčanie:

šťava z 2 citrónov

4 ČL práškového cukru

6 PL likéru Limoncello


Postup

Ak si robíte domáci lemon curd, začnite najprv s ním. Musí sa uvariť a nasledne vychladnúť, aby ste ho mohli použiť.

Studenú smotanu vyšľahajte do tuha. V druhej, väčšej miske vymiešajte spolu vychladnutý lemon curd, práškový cukor a mascarpone. Všetky suroviny sa musia spojiť. Opatrne potom primiešajte vyšľahanú smotanu. 

V plytkom tanieri zmiešajte šťavu z citrónov, práškový cukor a limoncello. Po jednom namáčajte piškóty a ukladajte do pripravenej formy tak, aby piškóty pokryli celý povrch. Ak je to potrebné piškóty odrežte alebo skráťte. Na vrstvu piškót dajte polovicu mascarpone krému a na zvýraznenie citónovej chuti 6 plných čajových lyžíc Citrónu od Yuzu. Opäť navrstvite namočené piškóty a na vrch dajte druhú časť krému.

Pred podávaním nechajte tiramisu odstáť aspoň cez noc v chaldničke. Pišk’ty skrehnú a nasajú chute z krému a tiramisu bude chutnejšie. Na záver ho môžete dozdobiť ešte kôrou z citróna a posypať práškovým cukrom.

Poznámky

Rozpis surovín je na formu s rozmermi cca 27 x 20 cm.

  • Čas prípravy: 30
  • Kategória: Dezerty
  • Druh kuchyne: Talianska