Suroviny
500 ml smotany na šľahanie (33%)
500g mascarpone
300g lemon curdu (recept nájdete tu)
50g práškového cukru
6 ČL Citrónu od Yuzu
cca 24 ks dlhých piškótov
na namáčanie:
šťava z 2 citrónov
4 ČL práškového cukru
6 PL likéru Limoncello
Postup
Ak si robíte domáci lemon curd, začnite najprv s ním. Musí sa uvariť a nasledne vychladnúť, aby ste ho mohli použiť.
Studenú smotanu vyšľahajte do tuha. V druhej, väčšej miske vymiešajte spolu vychladnutý lemon curd, práškový cukor a mascarpone. Všetky suroviny sa musia spojiť. Opatrne potom primiešajte vyšľahanú smotanu.
V plytkom tanieri zmiešajte šťavu z citrónov, práškový cukor a limoncello. Po jednom namáčajte piškóty a ukladajte do pripravenej formy tak, aby piškóty pokryli celý povrch. Ak je to potrebné piškóty odrežte alebo skráťte. Na vrstvu piškót dajte polovicu mascarpone krému a na zvýraznenie citónovej chuti 6 plných čajových lyžíc Citrónu od Yuzu. Opäť navrstvite namočené piškóty a na vrch dajte druhú časť krému.
Pred podávaním nechajte tiramisu odstáť aspoň cez noc v chaldničke. Pišk’ty skrehnú a nasajú chute z krému a tiramisu bude chutnejšie. Na záver ho môžete dozdobiť ešte kôrou z citróna a posypať práškovým cukrom.
Poznámky
Rozpis surovín je na formu s rozmermi cca 27 x 20 cm.
- Čas prípravy: 30
- Kategória: Dezerty
- Druh kuchyne: Talianska