Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lievance z kysnutého cesta s jablkami


  • Autor: LaPetit
  • Čas prípravy: 1 hour
  • Počet porcií: 4 1x

Description

Najlepšie kysnuté lievance, ktoré si určite zamilujete!


Suroviny

Množstvo

240g plnotučného mlieka

250g hladkej múky

20g čerstvého droždia

50g kyštálového cukru

2 vajcia

štipku soli

34 zelené jablká

1/4 ČL škoricového cukru

 prepustené maslo alebo olej na vysmážanie

+ práškový cukor a kyslú smotanu na podávanie.


Postup

V mise zmiešajte mlieko, časť cukru a droždie a nechajte vzísť kvások.

Potom pridajte múku, vajcia, zvyšný cukor a štipku soli. Cesto vymiešajte do hladka a opäť nechajte nakysnúť (cca 20 minút v robote, inak kým dzvojnásobí svoj objem). 

Jablká ošúpete a nakrájate na malé kúsky, ochuťte ich škoricovým cukrom, pridajte do cesta tesne pred smažením a zľahka zamiešate.

Na panvici si rozohrejte ghee alebo olej a opekajte do zlata z oboch strán.

Podávajte posypané práškovým cukrom a vynikajúce sú s trochou kyslej smotany. 

Poznámky

Ak chcete cesto pripraviť večer vopred a nechať ho nakysnúť v chladničke, tak nechajte vzísť kvások (aby ste vedeli, či droždie funguje), pridajte zvyšok surovím a cesto dajte do chladničky. Použite dostatočne veľkú misku aby malo cesto kde rásť, a po vybratí z chladničky ho nechajte minimálne 30 minút postáť na kuchynskej linke. Až potom pridajte jablká a opečte ako v recepte vyššie.

  • Čas prípravy: 45
  • Čas varenia: 15
  • Kategória: Sladké jedlá
  • Spôsob prípravy : varenie
  • Druh kuchyne: Tradičná