Suroviny
250 g hladkej múky
150 g masla izbovej teploty
60 g práškového cukru
2 PL celého maku
2 PL pravého vanilkového cukru
1 vajce
štipka soli
kôra z 1/2 bio citróna
džem a práškový cukor na posypanie
Postup
Maslo vymiešajte s práškovým cukrom, potom pridajte vajce a všetko dobre premiešajte.
Nakoniec pridajte preosiatu múku so soľou, mak, vanilkový cukor a citrónovú kôru, a vypracujte hladké cesto.
Nechajte cesto odpočinúť v chladničke aspoň hodinu, ideálne aj cez noc.
Cesto rozdeľte na tri časti a vyváľkajte na cca 3-4 mm. Z cesta vykrajujeme ľubovolné tvary tak, že vždy počítame so spodnou aj vrchnou časťou.
Pečte vo vyhriatej rúre na 175 stupňov približne 6-7 minút a dávajte si pozor aby cesto nezhnedlo, musí zostať krásne svetlé.
Po vychladnutí natrite džemom a posypte práškovým cukrom
- Čas prípravy: 30
- Čas varenia: 60
- Kategória: Vianoce
- Spôsob prípravy : pečenie
- Druh kuchyne: Tradičná