Description
Rýchle a jednoduché jedlo, koré stojí za vyskúšanie.
Suroviny
300g jazmínovej ryže SOS
1 PL repkového oleja
400 ml vody
50g na drobno nakrájanej cibule
1 prelisovaný strúčik cesnaku
1 ČL nastrúhaného zázvoru
100g nadrobo nakrájanej mrkvy
100g mrazeného hrášku
250g čerstvého ananásu nakrájaného na kocky
1 PL kvalitnej sójovej omáčky
1 ČL ryžového octu
1 ČL rybacej omáčky
soľ
jarná cibuľka na ozdobu
Postup
Ryžu opláchnite vodou nechajte odkvapkať. V kanvici nechajte zovrieť vodu. V hrnci rozohrejte olej. Pridajte ryžu, premiešajte, aby sa ryža obalila olejom a zalejte vriacou vodou. Hrniec prikryte pokrievkou, stíšte plameň na minimum a varte 12 minút. Potom ryžu odstavte a nechajte 10 minút ešte pod pokrievkou.
Vo väčšej panvici rozohrejte olej, pridajte cibuľu a chvíľu restujte. Ale len do sklovita, cibuľa nesmie zhnednúť. Potom pridajte zázvor aj cesnak a asi minútu restujte. Ako ďalšiu pridajte mrkvu, dobre spolu premiešajte a opäť restujte, asi tak 2-3 minúty. Pridajte hrášok aj ananás, opäť asi dve minúty restujte na miernom plameni a nakoniec pridajte sójovú omáčku, ryžový ocot a rybaciu omáčku. Nakoniec pridajte ryžu a dobre premiešajte aby sa všetky chute prepojili.
Podľa chuti dosoľte a podávajte posypané čerstvou jarnou cibuľkou.
- Čas prípravy: 5
- Čas varenia: 25
- Kategória: Hlavné jedlá
- Spôsob prípravy : varenie