Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Opekaná ryža s ananásom


  • Autor: LaPetit
  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 4 1x

Description

Rýchle a jednoduché jedlo, koré stojí za vyskúšanie.


Suroviny

Množstvo

300g jazmínovej ryže SOS

1 PL repkového oleja

400 ml vody

50g na drobno nakrájanej cibule

1 prelisovaný strúčik cesnaku

1 ČL nastrúhaného zázvoru

100g nadrobo nakrájanej mrkvy

100g mrazeného hrášku

250g čerstvého ananásu nakrájaného na kocky

1 PL kvalitnej sójovej omáčky

1 ČL ryžového octu

1 ČL rybacej omáčky

soľ

jarná cibuľka na ozdobu


Postup

Ryžu opláchnite vodou nechajte odkvapkať. V kanvici nechajte zovrieť vodu. V hrnci rozohrejte olej. Pridajte ryžu, premiešajte, aby sa ryža obalila olejom a zalejte vriacou vodou. Hrniec prikryte pokrievkou, stíšte plameň na minimum a varte 12 minút. Potom ryžu odstavte a nechajte 10 minút ešte pod pokrievkou.

Vo väčšej panvici rozohrejte olej, pridajte cibuľu a chvíľu restujte. Ale len do sklovita, cibuľa nesmie zhnednúť. Potom pridajte zázvor aj cesnak a asi minútu restujte. Ako ďalšiu pridajte mrkvu, dobre spolu premiešajte a opäť restujte, asi tak 2-3 minúty. Pridajte hrášok aj ananás, opäť asi dve minúty restujte na miernom plameni a nakoniec pridajte sójovú omáčku, ryžový ocot a rybaciu omáčku. Nakoniec pridajte ryžu a dobre premiešajte aby sa všetky chute prepojili.

Podľa chuti dosoľte a podávajte posypané čerstvou jarnou cibuľkou.

  • Čas prípravy: 5
  • Čas varenia: 25
  • Kategória: Hlavné jedlá
  • Spôsob prípravy : varenie