Suroviny
1 pandoro
500g mascarpone
3 vajcia
150g práškového cukru + na posypanie
kôra z 1 pomaranča
limoncello na potretie
Postup
Rozdeľte žĺtky a bielka do misiek. Do každej misky pridajte polovicu cukru a vyšľahajte nad parou. Bielky do tuhého snehu a žĺtky do peny. Ak máte teplomer, teplotu žltok môžete skontrolovať, mala by mať cca 65 stupňov aby ste sa vyhli problémom. Bielky šľahajte na menších otáčkach aby sa tak isto stihli zahriať a pritom vám zostal tuhý sneh.
Vo väčšej mise vymiešajte mascarpone, potom pridajte najprv vyšľahané žĺtky a dobre premiešajte. Ako druhé do krému opatrne zamiešajte bielky, pridajte kôru z pomaranča a nakoniec zľahka premiešajte, aby si krém uchoval objem.
Pandoro nakrájajte asi na 2-3 cm hrubé pláty (z celého pandora vám vyjde 5 plátkov). Každý plát potrite trochou likéru limoncello, natrite 2-3 lyžicami krému, prikryte ďalším plátkom tak, aby vznikla striedavo hviezda, a postup zopakujte, až kým na vrch nepoložíte posledný kúsok pandora. Pretŕčajúce kúsky pandora ešte dozdobte krémom pomocou cukrárskeho sáčku, výdatne posypte práškovým cukrom a môžete podávať. Ak vám zostane ešte krém, prelejte ním jednotlivé kúsky pri servírovaní.
Poznámky
Tento typ dezertu pripravujte maximálne deň vopred a skaldujte v chaldničke. Ideálne je ho skonzumovať , čo najskôr. Ale to nebude žiadny problém. verte mi:)
- Čas prípravy: 10
- Čas varenia: 20
- Kategória: Dezerty
- Spôsob prípravy : varenie
- Druh kuchyne: Talianska