Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Rebarborový koláč s posýpkou


  • Autor: LaPetit
  • Čas prípravy: 1 hour
  • Počet porcií: 12 1x

Description

Jednoduchý, rýchly a vláčny ovocný koláč s chumkavou posýpkou


Suroviny

Množstvo

Cesto:

150g kryštáloveho cukru

115g masla izbovej teploty

2 vajcia

185g hladkej muky

6g prášku do pečiva

50g mletých mandlí

1/2 čl soli 

120g kyslej smotany

220g rebarbory (nakrájanej na cca 2 cm kúsky)

Posýpka:

50g masla

50g práškového cukru

50g polohrubej múky


Postup

Začntite s prípravou posýpky. Maslo zmiešajte s múkou a cukrom pomocou rúk do mrveničky, a dajte do chladničky.

Vo väčšej mise vymiešajte spolu maslo s cukrom. Pridajte celé vajcia a dobre rozmixujte. Do misy prisypte múku, mleté mandle, soľ a prášok do pečiva. Dobre premiešajte. Nakoniec pridajte smotanu a už len ručne zapracujte do cesta. 

Takto pripravené cesto dajte do vymazanej a pomúčenej formy a rovnomerne rozotrite. Na vrch dajte rebarboru a jemne zatlačte do cesta. Nakoniec posyte prirpavenou posýpkou a dajte piecť do vyhriatej rúry  na 175 stupňov (teplovzduch) na cca 45 minút. 

Poznámky

Množstvo rebarbory je uvedené v čistej váhe, tak s tým v obchode alebo v záhrade počítajte. recept je na tortovú formu s priemerom cca 26 cm. 

  • Čas prípravy: 15
  • Čas varenia: 45
  • Kategória: Koláče
  • Spôsob prípravy : pečenie
  • Druh kuchyne: Tradičná