Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Rýchle tuniakové cestoviny


  • Autor: LaPetit
  • Čas prípravy: 15 minút
  • Počet porcií: č

Description

Jednoduchý recept, keď nemáte čas


Suroviny

Množstvo

2 konzervy tuniaka v olivovom oleji Calvo Easy Flip

1 strúčik cesnaku

sušené čili (podľa chuti)

2 ČL dijonskej horčice

300g obľúbených cestovín

125 ml vody z cestovín

50g čerstvej rukoly

soľ, čierne korenie


Postup

Otvorte si tuniaka a vyklopte ho do väčšej panvice. Pridajte na plátky nakrájaný cesnak a čili, a chvíľu restujte, kým sa rozvoní cesnak.

Medzitým si nechajte zovrieť vodu, osoľte ju a uvarte cestoviny podľa návodu aby boli al dente.

K tuniakovi pridajte horčicu, vodu z cestovín a dobre premiešajte. Mala by vzniknúť jemná omáčka. Podľa potreby teda pridajte toľko vody aby bola krémová. Dochuťte korením , pridajte uvarené cestoviny, vypnite sporák a primiešajte rukolu. Ihneď podávajte. Ak chcete, pokvapkajte ešte citrónom. 

  • Čas prípravy: 5
  • Čas varenia: 10
  • Kategória: Cestoviny
  • Spôsob prípravy : varenie