Description
Jednoduchý recept, keď nemáte čas
Suroviny
2 konzervy tuniaka v olivovom oleji Calvo Easy Flip
1 strúčik cesnaku
sušené čili (podľa chuti)
2 ČL dijonskej horčice
300g obľúbených cestovín
125 ml vody z cestovín
50g čerstvej rukoly
soľ, čierne korenie
Postup
Otvorte si tuniaka a vyklopte ho do väčšej panvice. Pridajte na plátky nakrájaný cesnak a čili, a chvíľu restujte, kým sa rozvoní cesnak.
Medzitým si nechajte zovrieť vodu, osoľte ju a uvarte cestoviny podľa návodu aby boli al dente.
K tuniakovi pridajte horčicu, vodu z cestovín a dobre premiešajte. Mala by vzniknúť jemná omáčka. Podľa potreby teda pridajte toľko vody aby bola krémová. Dochuťte korením , pridajte uvarené cestoviny, vypnite sporák a primiešajte rukolu. Ihneď podávajte. Ak chcete, pokvapkajte ešte citrónom.
- Čas prípravy: 5
- Čas varenia: 10
- Kategória: Cestoviny
- Spôsob prípravy : varenie