Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Šalát panzanella s kuracím mäsom


  • Autor: LaPetit
  • Čas prípravy: 35 minút
  • Počet porcií: 4 1x

Description

Rýchly a chutný šalát, ideálny na večeru


Suroviny

Množstvo

Šalát

500 g cherry paradajok

1 šalátová uhorka

aspoň deň starý chlieb (cca 2-3 krajce) alebo bageta (ideálne kváskové)

10 g parmezánu

2 kuracie prsia s kožou

3 PL olivového oleja Borges extra mild

pár lístkov čerstvej bazalky

soľ a čierne korenie

Dressing

3 PL extra panenského olivového borges

1 PL šťavy z citrónu

1 PL červeného vínneho octu


Postup

Všetky suroviny na dressing dobre premiešajte aby sa krásne spojili.

Chlieb alebo bagetu nakrájajte na približne rovnako veľké kocky, polejte 1 PL olivového oleja, posypte parmezánom a dajte na približne 10 minút do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Pečte pokial krutóny nezozlatnú.

Cherry paradajky prekrojte na polovicu a uhorku nakrájajte na približne rovnako veľké kúsky. V mise zmiešajte nakrájanú zeleninu, krutóny aj dressing. Kým urobíte kuracie prsia, chute a šťavy sa krásne spoja a krutóny pekne zmäkknú.

Nakoniec rozohrejte v liatinovej panvici (resp. takej, ktorá môže ísť aj do rúry) zvyšný olivový olej, a na panvicu vložte kuracie prsia kožou dole. Opekajte kým nebude koža krásne do zlata opečená. Potom prsia otočte, nechajte zatiahnuť (cca 2-3 minúty) a dajte aj s panvicou do rúry vyhriatej na 200 stupňov na približne 10 – 15 minút. Závisí to od veľkosti kuracích pŕs. Ideálna teplota kedy je kuracie mäso akurát šťavnaté a ešte nevysušené je 75 stupňov (merajte v najhrubšej časti). 

Keď je mäso urobené vyberte ho z panvice a nakrájajte na tenké plátky a podľa chuti osoľte a okoreňte. Ideálne ak použijete vločkovú soľ a čerstvo mleté čierne korenie.

Šalát rozložte do veľkej servírovacej misy, položte naň kúsky upečených kuracích pŕs aj s výpekom a výdatne posypte čerstvou bazalkou.

  • Čas prípravy: 10
  • Čas varenia: 25
  • Kategória: Šaláty
  • Spôsob prípravy : varenie + pečenie
  • Druh kuchyne: Talianska