Description
Rýchly a chutný šalát, ideálny na večeru
Suroviny
Šalát
500 g cherry paradajok
1 šalátová uhorka
aspoň deň starý chlieb (cca 2-3 krajce) alebo bageta (ideálne kváskové)
10 g parmezánu
2 kuracie prsia s kožou
3 PL olivového oleja Borges extra mild
pár lístkov čerstvej bazalky
soľ a čierne korenie
Dressing
3 PL extra panenského olivového borges
1 PL šťavy z citrónu
1 PL červeného vínneho octu
Postup
Všetky suroviny na dressing dobre premiešajte aby sa krásne spojili.
Chlieb alebo bagetu nakrájajte na približne rovnako veľké kocky, polejte 1 PL olivového oleja, posypte parmezánom a dajte na približne 10 minút do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Pečte pokial krutóny nezozlatnú.
Cherry paradajky prekrojte na polovicu a uhorku nakrájajte na približne rovnako veľké kúsky. V mise zmiešajte nakrájanú zeleninu, krutóny aj dressing. Kým urobíte kuracie prsia, chute a šťavy sa krásne spoja a krutóny pekne zmäkknú.
Nakoniec rozohrejte v liatinovej panvici (resp. takej, ktorá môže ísť aj do rúry) zvyšný olivový olej, a na panvicu vložte kuracie prsia kožou dole. Opekajte kým nebude koža krásne do zlata opečená. Potom prsia otočte, nechajte zatiahnuť (cca 2-3 minúty) a dajte aj s panvicou do rúry vyhriatej na 200 stupňov na približne 10 – 15 minút. Závisí to od veľkosti kuracích pŕs. Ideálna teplota kedy je kuracie mäso akurát šťavnaté a ešte nevysušené je 75 stupňov (merajte v najhrubšej časti).
Keď je mäso urobené vyberte ho z panvice a nakrájajte na tenké plátky a podľa chuti osoľte a okoreňte. Ideálne ak použijete vločkovú soľ a čerstvo mleté čierne korenie.
Šalát rozložte do veľkej servírovacej misy, položte naň kúsky upečených kuracích pŕs aj s výpekom a výdatne posypte čerstvou bazalkou.
- Čas prípravy: 10
- Čas varenia: 25
- Kategória: Šaláty
- Spôsob prípravy : varenie + pečenie
- Druh kuchyne: Talianska