Description
Tradičný recept do každej rodiny
Suroviny
375g guľatozrnnej ryže SOS Classic
300g bravčovej krkovičky
1 menšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 PL repkového oleja
1/2 PL mletej červenej papriky
350g zmesi mrazeného hrášku a mrkvy
soľ, čierne korenie
parený syr na podávanie
Postup
Rozohrejte 1 PL oleja, pridajte ryžu, 1 ČL soli a jemne orestujte. Len tak aby sa ryža obalila v oleji a zalejte 750 ml vody. Hrniec prikryte pokrievkou a ryžu duste približne 15 minút na nízkom plameni. Po celý čas hrniec neotvárajte. Po uplynutí času varenie nechajte ryžu pod pokrievkou odpočívať ďalších 10-15 minút.
Medzitým si nakrájajte mäso na „kocky“, pridajte soľ a čierne korenie. Na zvyšnom oleji mäso sprudka opečte. Podľa toho aké veľké kocky mäsa ste mali (závisí to, či sme mali mäso nakrájané na plátky alebo bola krkovička v celku), buď dajte opečené mäso bokom, ak už je hotové, alebo k mäsu pridajte cibuľu a orestujte, kým nebude cibuľa do sklovita. Potom pridajte aj cesnak, minútku zarestujte, pridajte aj mrazenú zeleninu a keď bude zelenina chrumkavá, pridajte aj mletú papriku. Dobre premiešajte a ochutnajte. Podľa potreby dochuťte soľou a korením.
Do mäsovej zmesi dajte uvarenú ryžu, pridajte aj hrsť strúhaného syra a dobre premiešajte. Syr sa v teplom rizote parádne roztopí. Potom už len rizoto naservírujte a podávajte s nastrúhanými syrom.
- Čas prípravy: 15
- Čas varenia: 15
- Kategória: Hlavné jedlá
- Spôsob prípravy : varenie
- Druh kuchyne: Tradičná