Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Slovenské rizoto


  • Autor: LaPetit
  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 4 1x

Description

Tradičný recept do každej rodiny


Suroviny

Množstvo

375g guľatozrnnej ryže SOS Classic

300g bravčovej krkovičky 

1 menšia cibuľa

2 strúčiky cesnaku

2 PL repkového oleja

1/2 PL mletej červenej papriky

350g zmesi mrazeného hrášku a mrkvy

soľ, čierne korenie

parený syr na podávanie


Postup

Rozohrejte 1 PL oleja, pridajte ryžu, 1 ČL soli a jemne orestujte. Len tak aby sa ryža obalila v oleji a zalejte 750 ml vody. Hrniec prikryte pokrievkou a ryžu duste približne 15 minút na nízkom plameni. Po celý čas hrniec neotvárajte. Po uplynutí času varenie nechajte ryžu pod pokrievkou odpočívať ďalších 10-15 minút. 

Medzitým si nakrájajte mäso na „kocky“, pridajte soľ a čierne korenie. Na zvyšnom oleji mäso sprudka opečte. Podľa toho aké veľké kocky mäsa ste mali (závisí to, či sme mali mäso nakrájané na plátky alebo bola krkovička v celku), buď dajte opečené mäso bokom, ak už je hotové, alebo k mäsu pridajte cibuľu a orestujte, kým nebude cibuľa do sklovita. Potom pridajte aj cesnak, minútku zarestujte, pridajte aj mrazenú zeleninu a keď bude zelenina chrumkavá, pridajte aj mletú papriku. Dobre premiešajte a ochutnajte. Podľa potreby dochuťte soľou a korením.

Do mäsovej zmesi dajte uvarenú ryžu, pridajte aj hrsť strúhaného syra a dobre premiešajte. Syr sa v teplom rizote parádne roztopí. Potom už len rizoto naservírujte a podávajte s nastrúhanými syrom. 

  • Čas prípravy: 15
  • Čas varenia: 15
  • Kategória: Hlavné jedlá
  • Spôsob prípravy : varenie
  • Druh kuchyne: Tradičná