Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Tekvicová bábovka


  • Autor: LaPetit
  • Čas prípravy: 1 hodina 15 minút
  • Počet porcií: 16 1x

Description

Jednoduchá tekvicová bábovka, ktorá je prirodzeme bez mliečnych výrobkov. 


Suroviny

Množstvo

200g kryštálového cukru

150g trstinového cukru

3 vajcia (veľkosť L)

220 ml repkového oleja

400g tekvicového pyré

375g hladkej múky

1 ČL sódy bikarbóny

1 ČL prášku do pečiva

štipka soli

2 PL lyžica pumpkine spice korenia

alebo ak nemáte namiešate si vlastné z 2 ČL mletej škorice + 1/2 ČL mletého zázvoru + 1/2 ČL mletého muškátového orieška + 1/4 ČL mletého klinčeka

75g pekanových orechov

50g hrozienok (môžete vynechať)

tuk + múka na vymazanie formy

práškový cukor na posypanie


Postup

Formu na bábovku si vymažte tukom a vysypte múkou.

Rúru si rozohrejte na 175 stupňov teplovzduch.

Vo väčšej mise vyšľahajte vajcia s cukrom do peny. Pridajte tekvicové pyré a dobre premiešajte. Potom pridajte olej a ešte raz dobre premiešajte.

V menšej miske zmiešajte všetky sypké suroviny a primiešajte do cesta. Nakoniec prisypte nahrubo nasekané orechy a hrozienka.

Prelejte do formy na pečenie a dajte hneď piecť. Pri teplote 175 stupňov pečte približne 50- 60 minút.

Upečenú bábovku nechajte 10 minút vychaldnúť a potom preklopte. Pred podávaním ju môžeťe zľahka poprášiť práškovým cukrom.

Poznámky

Do cesta pridávate sódu bikarbónu, ktorá pomáha nadvihnúť tekvicové pyré. Treba s ňou pracovať rýchlo, takže hneď ako cesto doniešate, dajte ho do rúry aby správne „povyrástlo“.

Ak chcete vyskúšať polovičnú verziu s menej cukrom, všetko sa dá vydeliť dvoma. Pri vajciach použite buď 2 menšie vajíčka alebo 1 vajíčko + 1 žĺtko veľkosti L. 

  • Čas prípravy: 15
  • Čas varenia: 60
  • Kategória: Dezerty
  • Spôsob prípravy : pečenie