Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

„Vyprážaný“ karfiol pečený v rúre


  • Autor: LaPetit
  • Čas prípravy: 50 minút
  • Počet porcií: 2-4 1x

Description

Tradičný recept netradične, pečený v rúre. 


Suroviny

Množstvo

1/2 väčšieho karfiolu

0,7 l plnotučného mlieka

1/2 ČL soli

cca 150 g strúhanky (oporúčam panko strúhanku)

cca  150 g hladkej múky

23 vajcia

olivový olej v spreji

na podávanie obľúbenú prílohu ako varené či pečené zemiaky a tatársku omáčku


Postup

Karfiol nakrájajte na menšie a približne rovnako veľké kúsky.

Do hrnca dajte mlieko, soľ, karfiol a na miernom plameni varte približne 10 minút. Chcete aby karfiol trochu zmäkkol ale bol stále dosť tvrdý, a sa dal obaliť.

Potom karfiol sceďte, nechajte chvíľu vychladnúť aby ste si pri obaľovaní nepopáli prsty.

Vyberte si tri hlboká taniere. Do jedného dajte múku, do druhého rozmiešané vajíčka a do tretieho strúhanku. Každý kúsok karfiolu najprv obaľte v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke.

Takto pripravený karfiol ukladajte rovno na plech. Postriekajte ho olivovým olejom v spreji a dajte ho piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov na približne 20 minút. V každej rúre to môže hriať trochu inak, tak si po 15 minútach skontrolujte. 

Karfiol je upečený keď má krásnu zlatú farbu.

Podávajte ho so zemiakmi a samozrejme s tatárskou omáčkou.

Poznámky

Ak nemáte grilovací alebo perforovaný plech napečenie vyskúšajte aj plech s roštom alebo samotný rošt. určite je lepšie ak pod karfilom bude prúdiť vzduch. A keď nemáte olivový olej v spreji, skúste potrieť každý kúsok karfiolu mašlovačkou namočenou v oleji. Nie je to také skvelé ako ten sprej ale lepšie ako karfiol len tak poliať olejom.

  • Čas prípravy: 30
  • Čas varenia: 20
  • Kategória: Obed
  • Spôsob prípravy : varenie + pečenie
  • Druh kuchyne: Tradičná