Teploty stúpajú, zelenina je čo raz krajšia tak prečo si nedopriať niečo zdravé a studené:) Pôvodne som chcela robiť piknik a plánovala som čo také dobré sa dá transportovať a pohodlne zjesť aj v prírode. Napadlo mi gazpacho. Piknik sa nakoniec nekonal ale gazpacho áno:)
Na také tri porcie som použila:
polovicu papriky
3 nakladačky
1 menšiu cibuľu
1 strúčik cesnaku[/left] [right]bazalku, čili
soľ, korenie
olivový olej
biely vínny ocot[/right]
Postup je úplne jednoduchý. Všetku zeleninu pokrájame na menšie kusy, pridáme bazalku a čili a jednoducho rozmixujeme spolu s trochou vody.
Teraz prichádza najdôležitejšia časť. Gazpacho je potrebné dochutiť. Pridala som asi 2 lyžice bieleho vínneho octa, 2 lyžice olivového oleja, soľ, korenie…všetko som ochutnala. Nasledovalo ešte jedno kolo dochucovania, viac octu, oleja, soli a aj korenia. Keď som bola spokojná s chuťou aj konzistenciou, gazpacho putovalo do chladničky, nezdalo sa mi totiž dostatočne studené.
Dobrú chuť!
Čo si myslíte