Jahodový džem bol asi úplne prvý, ktorý som kedy uvarila. A od vtedy sa mi zmenil svet. Domácemu džemu sa totiž nič nevyrovná. Môžem sa rozhodnúť aké jahody chcem použiť, či ich chem rozmixovať, alebo si nechám kúsky alebo oboje. A predovšetkým, presne viem ako bude chutiť. Cukru dám tiež tak akurát a tentokrát som k jahodám pridala aj škoricu. Možno trochu netradičná kombinácia ale džem chutil super!
Recept som pripravila pomocou pektínu od Dr. Oetkera, a tak bol džem navarený za pár minút. Pektín pomáha s hustotou, tak netreba džem veľmi prevárať. V poháriku tak zostane intenzívna jahodová chuť a aj farba dlhšie vydrží. Teda, nám doma skoro nikdy nevydrží:) Kým je zima, všetky poháriky sú fuč:)
Na niekoľko pohárikov tohto sladkého džemu so škoricou budete potrebovať:
1 kg jahôd
5 g mletej škorice
500 g kryštálového cukru
10 g pektínu Dr. Oetker
Postup:
- Jahody nakrájame na menšie kúsky. ¾ jahôd rozmixujeme a pridáme k nim zvyšok jahôd.
- 2 PL cukru rozmiešame s pektínom, pridáme k jahodám a uvedieme do varu. Varíme 5 minút, pridáme škoricu a zbytok cukru.
- Za stáleho miešania privedieme do varu a varíme aspoň 5 minút. Horúci džem plníme do vysterilizovaných pohárov.
Jednoduchí však? A aká je vaša obľúbená kombinácia?
Monika
Erika
16 júna, 2020A ten pektín, to nie je ako ten gelfix čo si všetko vyhodila?
LaPetit
18 júna, 2020Gelfix nie je pektín:)