Kto by si z detstva nespomenul na krupicovú kašu, či už zo škôlky alebo ako obľúbené jedlo od maminy. A mňa tento recept napadol práve teraz, keď máme doma na raňajky chuť na teplú kašu. Čas raňajkových smoothies trochu ustal a krupicová kaša je hototová za pár minút. Sama som bola prekvapená ako mi kaša behom okamžiku zhustla a za 5 minút boli raňajky na stole.
Navyše som klasické suroviny vymenila za mandľové mlieko a mandľové maslo a biely cukor za javorový sirup. Tak som z krupicovej kaše pripravila skvelé raňajky bez laktózy a v podstate aj vegánske. Presne podľa nášho gusta:)) A navyše aj s organickým kakaom Schoko, ktoré je lepšie ako akékoľvek granko, ktoré si z detstva pämatám. Tak čo ste ready si ho doma pripraviť?
Na 2 porcie skvelej krupicovej kaše budete potrebovať:
0,5 l mandľového mlieka
50 g krupice
štipku soli
3 PL javorového sirupu
2 PL mandľového masla
a na posypanie kvalitné kakao ako je Schoko od Kospa
Mlieko zohrejte, pridajte javorový sirup, a do horúceho mlieka vysypte krupicu. Neustále miešajte, pridajte štipku soli a za chvíľu vznikne hustá krupicová kaša.
Kašu rozdeľte do tanierov a posypte štedrým množstvom kakaa, pridajte čučoriedky a lyžicu mandľového masla. Nakoniec môžete kašu poliať ešte trochou javorového sirupu a pridať môžete ešte aj mandľové lupienky alebo akékoľvek iné oriešky. Bude chutiť parádane. Stará klasika, ktorú poznáme naozaj všetci v novom šate. A ja mám konečne jeden chutný a rýchly recept na zimné raňajky:)
A aké sú vaše spomienky na krupicovú kašu?
Čo si myslíte