Rok 2017 bol zatiaľ najintenzívnejší aký som zatiaľ zažila. Prvé mesiace som pracovla asi na 1000 %, a hoci to tak možno nevyzerá, deň pred odletom na Nový Zéland som plakala od únavy a non stop státia na nohách:) Bol to rok kedy som sa osamostatnila, konečne sme sa presťahovali na vidiek a ja som si mohla kedykoľvek vybehnúť do záhrady, a šklbnúť pár vetičiek. Bol to rok kedy som si mohla pestovať farebné reďkovky, hrach, kvietky a kedy sme si adoptovali našu Vlnku. Veľa sme cestovali a spoznali sme množstvo super ľudí. Tiež som prvý krát fotila knihu pre zahraničné vydavateľstvo, spolupracovala s mnohým značkami a love brandami, a konečne som sa mohla venovať tomu, čo ma najviac baví, naplno. Variť, fotiť a písať:)
A v tomto roku bolo receptov asi najviac, niečo okolo 40 (nie je to žiadne vysoké číslo, ale zatiaľ najvyššie a kvalita je lepšia ako kvantita, nie?.) Aké teda boli tie vaše naj? Podľa čítanosti máte rovnako radi sladké ako ja. Tak možno sa z môjho blogu stane blog len o pečení, alebo vás v roku 2018 presvedčím, a budúci rok tu nájdeme viac zástupcov slaných jedál:)
1. Čučoriedkový cheesecake bez mlieka a lepku
Číslo jedna pre mňa ani nie je prekvapenie, je to totiž môj najobľúbenejší recept. Ak ste tento cheesecake ešte neochutnali (lebo nemusíte), určite si ho zamilujete. A pre tých, čo nemôžu mlieko a lepok, je to úplný gamechanger.
Ďalšia domáca špecialita. Bounty tyčinky som ochutnala na Novom Zélande a hneď som vedala, že sa vám ten recept bude páčiť. A navyše sú bez zbytočného cukru, dochucovadiel a ich príprava vám nezaberie veľa času.
3. Super semiačkovo – orechový chlieb
Som rada, že tento chlebík je vaše číslo tri. Pretože si to zaslúži. Chlebík je bez múky, iba zo samých dobrých semiačok. Čo viac by ste si chceli priať?
Ďalší zo série zdravých receptov. Ak ste raz ochutnali domácu nutelu, tú klasickú už odložíte. Ja to volám sladkosti bez výčitiek. Určite sa nedá porovnať zjesť pohárik domácej nutely s tou z obchodu, že?
5. Mrkvové šatôčky so slivkovým lekvárom bez cukru
Ak by som si mala vybrať len jeden, jediný sladký recept, tak by to boli tieto šatôčky. Je to roky môj obľúbený recet, a keď vám poviem, že je úplne bez pridaného akéhokoľvek cukru, a napriek tomu je prirodzene sladký, verili by ste mi? Mám na tieto šatôčky najlepšie odozvy, a nepoznám nikoho komu by nechutili. Tak ak ste ich ešte nevyskúšali, neváhajte, a kľudne ich rovno upečte z dvojnásobnej dávky.
6. Domáci bazový sirup s medom
Bazový sirup je každoročná klasika, ktorú som tento rok prvý krát robila s agátovým medom, a je to láska. Parádna chuť a trochu lepšie zloženie.
Číslo sedem bolo vašim hitom. Sama som bola prekvapená z úspechu tohto receptu. Viete ma niekedy poriadne prekvapiť:) Pesto som považovala za recept, ktorý ste už všetci videli, či skúsili. Ale je pravda, že v tomto recepte je jeden trik, vďaka ktorému je pesto jemnešie a menej štipľavé.
Z makovej bublaniny mám naozaj radosť. S makom som sa tento rok uzmierila a konečne som ho vzala na milosť. Chute sa jednoducho menia. A to, že som potrebovala spotrebovať čerešne z nášho parádne zakvitnutého stromu ani nehovorím.
9. Caesar šalát s kuracím mäsom
Opäť jedno prekvapenie:) 100 x obmieľaný recept, ale pre mňa napriek tomu výnimočný. Šalát som pripravila z vlastnoručne vypestovaného rímskeho šalátu. Predstavte si, že máte doma tento šalát, kuriatko a aj ančovičky. Nič iné som teda nemohla robiť:)
Nuž, taký bol rok v mojej kuchyni a vaše naj recepty. Ďakujem vám z celého srdca za to, že so mnou varíte, a že ma na tej mojej foodbloggerskej ceste sledujete. Ani si neviete predstaviť ako ma to varenie a fotenie chytilo. Až tak veľmi, že už sa neviem dočkať prvého tohtoročného receptu. Ešte neviem, čo navarím, ale sľubujem, tento rok to bude ešte lepšie:)
Tak šťastný Nový rok a všetko len to najlepšie vám prajem!
Monika
Čo si myslíte