Jedlo, ktoré pozná asi každý. Ale nie vždy ho vie každý aj pripraviť. Pritom je to tak jednoduché. Predstavte si krásne krémové, vláčné a jemné vajíčka, ktoré sú pripravené akurát. K tomu trochu pažitky a vločková soľ, ktorá chrumka pod jazykom. Cítite to? Tak poďme si to ich spolu pripraviť.
Vajíčka sú super na všetky spôsoby a u nás doma fičia najviac na raňajky. Musia byť však správne pripravené a fakt som smutná, keď vajíčko prevarím:) Nie je nič ako na smrť uvarené žĺtko:) Samozrejme pre deti je to iná vec, ale pre nás dospelých je to hriech.
Miešané vajíčka nie sú nijak zložité na prípravu, stačí len štipka trpezlivosti a je to. Najprv sa vám bude zdať, že vajíčka sa veľmi nevaria ale treba na ne ísť len pekne pomaly. Miešať, miešať a nakoniec stiahnuť z planeňa skôr ako si myslíte, pretože ešte vplyvom tepla panvice dôjdu. A to je všetko.
Vajíčka môžete podávať len samotné, alebo s kúsom avokáda, trochou šalátu a bazalkového pesta ako ja.
PrintMiešané vajíčka
- Čas prípravy: 20 minút
- Počet porcií: 2–3 1x
Description
Jednoduchý recept na skvelé raňajky.
Suroviny
5 vajec (ideálne domáce alebo z voľného chovu)
60 ml plnotučného mlieka
25 g masla
A na podávanie soľ, čierne korenie, trochu čerstvej pažitky a keď chcete aj kúsok zeleniny
Postup
V miske si dobre rozmiešajte vajíčka s mliekom.
Do studenej panvice dajte maslo, a začnite ho pomaly zahrievať. Keď sa rozpustí, hneď pridajte vajcia a pomocou stierky najprv (prvé 2-3 minúty) občas premiešajte. Potom miešajte už pravidelne. Pekne od okrajov smerom do stredu. Dlho sa nebude nič diať ale dajte tomu čas. Bude to trvať približne 10 minút. Ale neprestaňte miešať .
Vajíčka stiahnite zo sporáku tesne pred tým ako si budete myslieť, že sú hotové. Na horúcej panvici ešte trochu dojdú.
Nakoniec praženicu osoľte, ešte raz premiešajte a dajte na tanier. Dozdobte pažitkou a čiernym korením a môžete podávať.
- Čas prípravy: 5
- Čas varenia: 15
- Kategória: raňajky
- Spôsob prípravy : varenie
- Druh kuchyne: Tradičná
Čo si myslíte