O pudingu z avokáda ste už možno počuli. Ja tiež:) Tak si predstavte, je víkendové ráno, máte kopec plánov a pramálo času na palacinky alebo iné dobroty a v hlave vám napadne, že v kabelke už dva dni nosíte banán, ktorý tam už fakt nevydrží do pondelka a chladničke vás čakajú 2 zrelé avokáda:) Potom si ešte spomeniete aj na to granátové jablko, ktorému ste tiež dopriali čas poriadne dozrieť a máte nový recept!:) Až je mi blbé písať, že tento úžasný puding (a to pudingy nemám rada) vznikol zo zbytkov a ja vám ho odporúčam ako lákavý dezert. Ale jednoducho niekedy tie recepty vznikajú z toho, čo treba v našej kuchyni práve zjesť. A táto náhoda stojí viac, než za to:)
Recept je najviac simple, že viac už ani nemôže byť. Pripravíte ho za 5 minút a do 5 minút ho aj zjete:) Zámerne vám napíšem recept rovno na 4 porcie, nech zbytočne nešpiníte ani riady ani tyčový mixér.
Na 4 menšie poháriky budete potrebovať:
2 zrelé avokáda
2 menšie zrelé banány
4 vrchovaté ČL kvalitného kakaa + trochu na posypanie
1 ČL kokosového cukru (prípadne iného sladidla ako javorový sirup a pod.)
1 granátové jablko
Tým zrelým avokádom a banánmi myslím, že avokádo musí byť naozaj maslové, takže buď si kúpte ready to eat alebo nechajte dozrieť to klasické a banány sú ideálne s čiernymi škvrnami. Hlavne nech nie sú zelené:) Čím viac škvŕn, tým je vyšší obsah cukru a aj lepšia konzistenicia pre naše účely:)
Puding som pripravovala vo výkonnom mixéri, ale úprimne, len som ho zababrala. Ďaleko lepšie vám poslúži tyčový mixér. Stačí ak všetky suroviny okrem granátového jablka dáte do väčšieho pohára (ideálny je na napr. pivný pol litrák, pozdravujem svojho muža) a všetko dobre rozmixujete, skoro až napeňte do hladka. Ochutnajte, či máte puding dosť sladký, pridajte semiačka asi z polovice granátového jablka, a už len lyžicou premiešajte. Opatrne vložte do pohárov aby ste nezababrali okraje, posypte ešte ďalšími zrniečkami granátového jablka a už len jemne poprášte kakaom. Granátové jablko bude v jemnej čokoládovej hmote krásne praskať v ústach a zároveň vyváži plnú avokádovo-čokoládovú chuť.
Puding môžete zjesť hneď ale zvládne aj pobyt v chladničke ak si ho chcete urobiť deň vopred. A či si avokádový puding vychutnáte na Valentína ako raňjaky v posteli, ale s mín poutekáte cez týždeň do práce nechám na vás. Tak či tak, toto je môj prvý puding, o ktorom môžem povedať, že ho s radosťou zjem. A to, že je vlastne raw, zdravý a určite lepší ako milka bomboniéra asi viete:))
Takže užite si víkend! Ja pozdravujem z Berlína!
Monika
Čo si myslíte