Wau, takto pred mesiacom som prvý krát ochutnala raw „bounty bite“ v jednom malom, milom raw bistre v Ponsonby v Aucklande počas našej cesty po Novom Zélande. O našom cestovaní vám ešte napíšem… ale tento dezert je tak skvelý, že som vám ho už musela napísať:)
Po všetkom tom mäse, čo sme za celý čas na Novom Zélande pojedli, bolo toto bistro veľmi príjemná zmena. Odkedy sme sa vrátili domov, Roman neustále skúša karfiolový šalát, ktorý sme tam jedli, a ja som si musela vyskúšať domáce „raw“ bounty. Väčšinou sú pre mňa raw koláče bez chuti a totálne bez cukru, a tak mi nechutia:) Ale tento bol parádny a tak som mu musela prísť na kĺb.
Ja osobne som nešla do úplne raw verzie, pretože nemusím, skôr ma nadchlo, že je bounty úplne bez živočíšneho mlieka a tak bezpečné aby sme ho doma jedli.
Super na domácich bounty je to, že na ne potrebujete len 5 surovín. Možno nebudete mať všetky doma ale za jeden nákup tieto tyčinky stoja:) Viete, čo do nich dávate a už len pri ich výrobe sa nebudete vedieť dočkať kým budú hotové. Sú veľmi ľahké na prípravu, len treba mať ten správny recept.
V piatok poobede som všetko pekne vymiešala, nechala odležať v mrazničke a keď prišlo na lamánie chleba, budúce bounty sa celé rozpadlo, a po tom, ako som ho ako tak nakrájala, dielo som úplne dokonala. Namáčať rozpadávajúce sa tyčinky do horúcej čokolády fakt nebol dobrý nápad:) Katastrofa č. 2 a ja s čokoládou až za ušami a nakoniec nič z toho:) Takže ďalší pokus som sa už poučila a tak trochu aj tušila v čom bol pôvodne problém.
„Cesto“ bolo príliš suché a veľmi sa drobilo, preto som pridala na tekutinách, aj javorovom sirupe a voilá, vyšli bounty tyčinky ako lusk. Ak ste zvedavý prečo sú na obrázku aj čučoriedky, vyskúšala som tyčinky aj zafarbiť. Z ciest som si priniesla čučoriedkový prášok a tak som ho chcela vyskúšať. Pridala som ho však málinko a tak nie je na tyčinkách veľmi vidieť:) Nevadí nabudúce budem mať trpezlivejšiu ruku.
Tak aby som vás už dlhšie nenaťahovala, na úžasné domáce bounty budete potrebovať:
200 g strúhaného kokosu
1/4 šálky javorového sirupu
1/4 šálky roztopeného kokosového oleja
200 ml kokosového krému (smotany)
a na čokoládovú polevu si prichystajte:
1/4 šálky kokosového oleja
100 g kvalitnej tmavej čokolády
Kokos, javorový sirup, olej aj smotamu dajte do mixéra a mierne rozmixujte. Pôjde to z tuha, a ideálne je ak máte food processor alebo tyčový mixér so sekacou nádobkou. Stačí len krátko, pár sekúnd. Kokos sa trochu rozmixuje a bude lepšie držať, verte mi:)
Zmes by mala byť na pohľad sypká ale keď ju chytíte do ruky a zmačknete, úplne sa poddá a bude pekne držať.
Ideálne je ak ručne vytvarujete bounty tyčinky, ale s tvarom sa môžete ľubovoľne pohrať. Určite je lepšie urobiť si jednotlivé kúsky teraz, ako tŕpnuť pri ich krájaní. A ak chcete aby na nich čokoláda dobre držla, trochu ich na záver uhľadte.
Pripravené tyčinky potom dajte na 30 minút do mrazničky a nechajte odpočinúť.
Čokoládu roztopte s kokosovým olejom a potom už len vyberte tyčinky a opatrne ich obaľte v čokoláde. Nechajte na mriežke chvíľu stuhnúť a môžete hneď jesť:) Teda, hneď ako skončíte s oblizovaním prstov:)
Ja vôbec nie som čokoládový typ ale kokos zbožňujem, a tieto ultra kokosové bounty tyčinky sú perfektné. Akurát sladké, správne kokosové, a s chrumkavou čokoládou. Vďaka kokosovému oleju je tá čokoláda akási lepšia:)
Tak čo, vyskúšate? A ak vám môžem poradiť:
- čokoládu si dajte do širšej misky a chvíľku počkajte, kým trochu vychladne. Ručné obaľovanie bounty tyčiniek mi išlo zďaleka najlepšie ako akákoľvek iná technika:),
- a zvyšnou čokoládou bounty len tak pošpliechajte, bounty budú krajšie a vy využijete čokoládu do poslednej kvapky:)
Dobrú chuť:)
sis
24 augusta, 2017mozem sa opytat ako dlho asi vydrzia? teda ako je s trvanlivostou
Anele
12 mája, 2021Vyzeraju ozaj chutne. Orgovan je jedly a na cokolade krasne vynikne. Originalne baunty! :-)