Milujem zmrzlinu, a hlavne tú domácu:) Z trhu som mala fúru ríbezlí a z vlastnej záhradky pár malín. K tomu cielený bezlaktózový nákup v Rakúsku a už ma nič nezastavilo. Teda skoro. Drevené paličky dali riadne zabrať:) Zdravotnícke pomôcky, potreby pre modelárov a jeden internetový obchod. Pri predstave šťavnatých ovocných nanukov mi napadlo skombinovať ich s tvarohom. Tak aby bol nanuku krásne krémový a zároveň ovocný.
[col1]
Tvarohový základ:
250 g hladkého tvarohu
200 g bieleho jogurtu
2 ČL vanilkového extraktu
2 PL sirupu z agáve[/col1]
[col2]Ríbezlové nanuky:
50/50 g čiernych a červených ríbezlí
pár lístkov čerstvej mäty
1 PL sirupu z agáve[/col2]
[col3]Malinovo-kokosové nanuky:
100 g malín
pár lístkov čerstvej mäty
2 PL strúhaného kokosu
1 PL sirupu z agáve[/col3]Recept z tohto množstva surovín vystačí na 12 domácich nanukov (použila som formičky od Tescomy)
Najprv si pripravíme tvarohový základ. Zmiešame tvaroh s jogurtom, dochutíme ho vanilkovou esenciou a agáve sirupom. Ochutnáme a keď je nám tvaroh dostatočne sladký a ochutený rozdelíme ho do dvoch misiek.
Ríbezle mierne zohrejeme na panvici, osladíme a pridáme mätu. Necháme vychladnúť a opatrne primiešame k jednej časti tvarohu, tak aby zostali kúsky bieleho tvarohu kvôli mozaike.
To isté urobíme aj s malinami. Do tvarohu primiešame ešte kokos a plníme formičky. Dáme do mrazničky, po cca 30 minútach keď nanuky trochu ztuhnú, vložíme drevené paličky a necháme pár hodín v mrazničke.
Dobrú chuť!
Čo si myslíte