Niektoré recepty sú tak je jednoduché, že ma až prekvapia. Pamätám si časy keď som stála nad vývarom aj 6 hodín a úplne všetko som pripravovala od základov. Varenie ma síce stalé baví ale teplá večera do 15 minút ma baví ešte viac. A ak sú to všetko suroviny, ktoré mám doma bežne v špajzi, nie je o čom. A spomínala som, že všetko sa pečie len v jednom pekáči?:)
Jemná maslová pečená fazuľa, už konečne slovenské paradajky, k tomu bylinky, ktoré pestujem na balkóne a chrumkavá slaninka. To je viac menej celý recept. Manželovi k tomu prihodím pár toastov a fakt za 15 minút je teplá večera na stole.
Na 2 porcie pečenej fazule s paradajkami potrebujete:
[left]1 konzervu bielej fazule (400g)
200 g cherry paradajok
50 g prerastenej slaninky
1 PL olivového oleja,
citrónovú šťava[/left] [right]čerstvý tymian
soľ
korenie
trochu parmezánu na posypanie
a toast pre tých, čo môžu večerať chlieb:)[/right]
Nakrájajte slaninku na kocky alebo plátky a dajte do pekáča. Pridajte cherry paradajky, trochu olivového oleja a pečte vo vyhriatej rúre na cca 175 stupňoch 10 minút. Slaninka je po 10 minútach pekne chrumkavá a pustí tuk, ktorý neskôr vsiakne do fazuliek a dodá im lepšiu chuť.
Potom pridajte precedenú fazuľu a čerstvý tymian a pečte ďalšie cca 3 minúty. Fazuľa je už uvarená tak ju netreba piecť ale len trochu prehriať. Vyberte z rúry a dochuťte citrónovu šťavou, soľou a korením. Na záver jemne posypte parmezánom a podávajte s toastom. To je naozaj všetko:)
Dobrú chuť!
Ó a inšpiráciu mám z knihy Fresh and Light od Donny Hay:)
Čo si myslíte