Víkendové raňajky sú moje guilty pleasure. Nikam sa nemusím ponáhľať a jednoducho mám čas hrať sa v kuchyni. K tomu dobré espresso alebo čaj, časopis a kľudne sa zabudnem aj na dve hodiny:)
Na tvarohové lievance potrebujeme:
120 g jemného tvarohu
120 g špaldovej hladkej múky
40 g masla
1 PL vanilkového cukru
1 PL vanilkového extraktu
2 vajcia
1/2 ČL sódy bikarbóny
120 ml plnotučného mlieka
Na malinový krám potrebujeme:
100 g malín
1 PL trstinového cukru
2 PL vody
zvyšný tvaroh z 250 g balenia
2 PL šťavy z citróna
štipka citrónovej kôry
V miske si vymiešame vajíčka s tvarohom, vanilkovým cukrom a extraktom, pridáme preosiatu špaldovú múku, sódu bikarbónu a maslo. Pomaly premiešavame a pridávame mlieko. Výsledné cesto by malo hustejšie a krásne vláčne. Odložíme bokom a necháme chvíľu odpočinúť.
Maliny, cukor a vodu premiešame na panvici, na miernom ohni privedieme k varu a odstavíme. V miske zmiešame zvyšný tvaroh s citrónovou šťavou a kôrou. Pridáme vychladnutý malinový džem a jemne premiešame. Malinový krém je hotový a pustíme sa do lievancov.
Na rozpálenej panvici s trochou oleja opekáme lievance z jednej aj z druhej strany pekne do zlatova. Na vytvarovanie krásnych lievancov som použila ohrúhle vykrajovátko s priemerom 6 cm. Položila som ho na panvicu a lyžicou vložila cesto, chvíľu počkala, príborovým nožom som cesto oddelila od vykrajovátka. Takto som pokračovala 16 x :)
Z jedného tvarohu, trochu múky a všetkých tých špajzových vecí, ktoré máte vždy doma sa vždy dajú vyčarovať skvelé raňajky. Aspoň nám doma chutilo:)
Dobrú chuť!
bernadeta
17 apríla, 2013chcem sa opytat – mam vanilkovy lusk, ako z neho urobim vanilkovy extrakt? alebo ako sa ten lusk da vyuzit? dakujem:)
LaPetit
4 mája, 2013Bernarda, ja vanilkového struk v strede rozrežem, dám do flaštičky, zalejem vodkou a tak za 4-6 týždňov je extrakt hotový;)
Kejm
4 mája, 2013ten krém vypadá skvěle!
Trinniex
19 mája, 2013sú výborné :) ďakujem za recept (odporúčam vyskúšať tiež jahodovú variantu)
Jožo Slovenčiár
7 júla, 2017POZOR!!!! ĽUDIA NA VEC!!!
Nepíše sa vanilkový ale vanilínový!!!
LaPetit
9 júla, 2017Vôbec netreba dávať pozor na vec, Jožko Slovenčinár:) V mojich receptoch určite nepoužívam vanilínový cukor ale vanilkový:)