Dúfam, že mi veríte, ak poviem, že hoci ma varenie baví, aj ja mám dni keď nestíham, mám toho veľa a často zabúdam normálne jesť. A tých dní bolo v podnom čase celkom dosť. Preto som najviac rada, že už mám v rukáve 2 veľmi rýchle recepty, ktoré dokážem uvariť a minimom surovn, so zatvorenými očami a do 15 minút. Prvý recept sú tieto cestoviny s brokolicovým pestom a druhý je rýchla paradajková polievka.
Brokolicové pesto je super rýchla večera. Nepotrebujem na to nič, čo by som aj tak nemala doma. Takže žiadne čerstvé bylinky, pre ktoré by som musela ísť extra do obchodu, či niečo veľmi exotické. Stačí ak mám doma mrazenú brokolicu, ktorú pravidelne kupujem do zásoby, a kúsok parmezánu, soľ, olej a korenie je doma vždy. A sušené cestoviny máte tiež každý doma, nie?
Tak vás nejdem naťahovať a poďme rovno na recept. Na dve porcie budete potrebovať:
300 g mrazenej brokolice
3 PL olivového oleja
1 strúčik cesnaku
2 PL nastrúhaného parmezánu
2 Pl píniových orieškov
soľ
čierne korenie a
obľúbené cestoviny (pre dvoch stačí 250 -300 g)
Ja obľubujem menšie cestoviny, ktoré majú všelijako pokrútený tvar. Pesto sa na nich vždy lepšie udrží a večeru môžem jesť len vidličkou:) Ale je to úplne na vás.
Postup:
- Cestoviny uvarte podľa návodu a bokom nechajte si trochu vody, v ktorej sa varili.
- Brokolicu rozmrazte podľa návodu – ideálne uvariť v horúcej vode a rozsekajte ju v mixéri. Ale nie na kašu, skôr aby sa len rozpadla a bolal z nej akoby strúhanka.
- Do brokolice pridajte nastrúhaný parmezán, olej a pretlačený strúčik cesnaku. Dobre zamiešajte. Dochuťte soľou a čerstvo mletým korením.
- Cestoviny zmiešajte s pestom, pridajte trochu vody z cestovín a nakoniec posypte píniovými orieškami opečenými na sucho.
A to je všetko. Ak chcete, môžete pridať pár lístkov bazalky ale je to skôr už o stylingu ako o chuti. Takže ak vám za oknom nerastie žltá violka ako mne, nebojte sa, jedlo bude chutiť rovnako dobre.
P.S. týmto receptom zakladám novú kategóriu na blogu –> 15 minútové recepty, aby ste mali všetky rýchle recepty na jeden klik. A dajte vedieť, či sa vám recept páčil, či už tu, na FB alebo instagrame.
Monika
Čo si myslíte