Neuveriteľné jednoduchý a chutný recept na lososa, ktorý si zamilujete. Losos sa pošíruje v rúre pri nízkej teplote a zostane krásne šťavnatý. K tomu svieža citrusovo-bylinková salsa, a skvelé predjedlo, či hlavný chod máte na stole.
Na tento recept môžete použiť celý filet alebo aj jednotlivé kúsky lososa. Čerstvého alebo mrazeného. Podľa toho, čo máte viac po ruke. S kúskami bagety si viete vychutnať skvelú salsu a naberať si ju spolu s ňou, a rovnako dobre bude chutiť aj s pečenými zemiakmi ako rodinný obed. A všetky suroviny máte určite doma. Soľ, korenie, citrón, červenú cibuľu, cesnak, extra panenský olivový olej Borges, a čerstvé bylinky ako pertžlenová vňať a bazalka. Nič viac netreba:)
Najprv si pripravíte marinádu z olivového oleja, citrónovej kôry, šťavy a cibule, ktorou polejete rybu. Dáte ju piecť a krákto pred jej dopečením si pripravíte salsu. Nasekáte bylinky, pridáte k nim cesnak, červenú papriku, citrónovú šťavu a olej. Salsou potom rybu polejete a môžete podávať. Jednoduché však?
Ja som rybu piekla len 15 minút. Mala som totiž krásneho lososa, ktorý nebol z farmového chovu ale voľného rybolovu. Ryba tak bola „štíhlejšia“ ako tie, čo dostať bežne v supermarkete. Tie obsahujú trochu viac tuku, a ich mäso je hrubšie. Treba ho preto aj trochu dlhšie piecť. Tak na to myslite, a pridajte tak 5-10 minút. Tak isto ak budete piecť nie jeden veľký filet, ale už jednotlivé nakrájané porcie, čas sa môže trochu líšiť.
A čo budete teda potrebovať? Dočítate sa v recepte nižšie.
PrintPošírovaný losos v olivovom oleji
- Čas prípravy: 25 minút
- Počet porcií: 3 1x
Description
Jednoduchý a chutný spôsob na prípravu lososa
Suroviny
600g filet lososa
1 stredne veľká červená cibuľa
kôra a šťava z 1 citróna
250 ml Borges Original extra panenského olivového oleja
1 strúčik cesnaku
1/2 ČL mletej papriky
50g čerstvých byliniek ako petržlenová vňať a bazalka
soľ, čierne korenie
Postup
Cibuľu nakrájajte na tenké prúžky. Do misky dajte 2 PL extra panenského olivového oleja, kôru z citróna a 1/2 šťavy z citróna. Pridajte nakrájnú cibuľu a premiešajte.
Rybu osušte papierovou útierkou a zbavte kožu šupín. Kožou dole vložte do veľkého pekáča, osoľte a okorente, a potrite pripravenou marinádou. Dajte piecť do vyhriatej rúry na cca 15-20 minút.
5 minút pred dokončením ryby si pripravte salsu. Nasekajte si bylinky na drobno. Dajte ich do misky, pridajte k nim na plátky nakrájaný cesnak, mletú papriku, zvyšok citrónovej šťavy a dobre premiešajte.
Hotovú rybu polejte salsou a môžete hneď podávať.
- Čas prípravy: 10
- Čas varenia: 15
- Kategória: Hlavné jedlá
- Spôsob prípravy : pečenie
Čo si myslíte